AcasăActualitateÎN PARTENERIAT CU PRIMĂRIILE – CJ Maramureș va promova cele 13 trasee...

ÎN PARTENERIAT CU PRIMĂRIILE – CJ Maramureș va promova cele 13 trasee turistice omologate de Ministerul Turismului

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎN PARTENERIAT CU PRIMĂRIILE  Consiliul Judeţean Maramureş prin biroul său turistic va promova cele 13 trasee turistice omologate recent de Ministerul Turismului, promovarea urmând a fi efectuată în parteneriat cu primăriile de pe raza localităţilor rurale situate în vecinătatea traseelor, a declarat directorul de cabinet din cadrul instituţiei, Cosmin Drulea.

„Cele 13 trasee turistice, majoritatea situate în zone montane, vor fi marcate corespunzător pe toată lungimea pentru a veni în sprijinul pasionaţilor de drumeţie şi aventură. Traseele urmează a fi amenajate cu sprijinul Serviciului Public Salvamont Maramureş şi al CJ Maramureş, iar promovarea acestora se va realiza în parteneriat cu primăriile. Sunt zone turistice de mare potenţial care reaşează Maramureşul pe harta turismului de aventură, drumeţie, dar şi cunoaştere a unor locuri cu o istorie inedită”, a spus Cosmin Drulea, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, toate cele 13 trasee turistice au un grad dificultate destul de ridicat şi necesită o bună cunoaştere şi pregătire înaintea abordării.

Sunt trase, unele de dificultate medie, dar majoritatea au un grad ridicat de dificultate şi necesită o bună pregătire fizică, dar şi un echipament special pentru munte. Aceste trase ajung până la altitudini de aproape 2.000 de metri, iar unele până în vecinătatea frontierei de stat româno-ucrainene. Nu încurajăm pe nimeni să plece la drum nepregătit, sperând că se pot face câteva ore dus-întors, pentru că avem trase ce pot dura pe un singur sens şi cinci ore, iar pasionaţii de munte trebuie să urce pregătiţi şi echipaţi corespunzător. Mai e un aspect, esenţial, aş putea spune: în zonele de munte vremea se schimbă rapid, inclusiv pe durata verii. De la un cer însorit, pot apare norii de ploaie sau o furtună ca din senin. Vreme pe munte e foarte schimbătoare şi turiştii trebuie să aibă în vedere acest aspect”, a precizat Cosmin Drulea, conform Agerpres.ro.

Spre exemplificare, acesta a menţionat traseul alpin Paltinu – Plai – Poiana cu narcise Tomnatec-Sehleanu – Valea Tomnatec cu o durată de cinci – şase ore, un grad de dificultate mediu primăvara, vara şi toamna şi un grad mare de dificultate iarna, iar cei care doresc să parcurgă acest traseu trebuie să folosească echipament de munte potrivit sezonului.

De asemenea, traseul turistic Bistra – Vârful Tocarnea, poate fi parcurs în aproximativ patru ore, iar gradul de dificultate este ridicat în timp de iarnă şi mediu în restul anului. Traseul comuna Repedea – Poiana cu narcise Tomnatec-Sehleanu – Paltinu poate fi parcurs în şapte ore. Un traseu cu grad de dificultate şi durată medie de patru – cinci ore este pe varianta comuna Repedea – Chicera – Lacul Vinderel. Tot patru – cinci ore necesită şi parcurgerea traseului localitatea Repedea – Pietriceaua – Lacul Vinderel, accesibil tot timpul anului, însă cu echipament adecvat muntelui.

Un traseul mai lung, care necesită 10 – 12 ore, în tot timpul anului, este cu plecarea din localitatea Valea Vişeului – canton silvic Repedea, însă pe timp de iarnă impune un grad de dificultate ridicat. A fost omologat şi traseul Cabana Coşnea – Valea Paulic – Stânişoara – Vf. Mihailecu – Lacul Vinderel, pentru parcurgerea căruia au fost estimate cinci – şase ore. O altă variantă omologată este pentru traseul Staţia CFF Bardău – Pietrosu Bardăului – Cabana Coşnea, pe traseu ce 10 – 12 ore pentru parcurgerea integrală.

 

Citește continuarea pe Agerpres.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA