AcasăLifestyleCele mai costisitoare etape în procesul de renovare

Cele mai costisitoare etape în procesul de renovare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Dacă plănuiești să te apuci de renovat, avem pentru tine câteva sfaturi practice de care trebuie să ții cont în funcție de complexitatea proiectului tău de renovare. Diferențele apar deoarece există o diferență între a renova un dormitor și a te apuca să renovezi complet o casă cu 2 etaje, la care se mai adaugă și o curte generoasă. Așadar, astăzi discutăm despre cele mai costisitoare etape din procesul de renovare, ca să știi de ce să te ferești dacă vrei să renovezi.

Nu modifica structura clădirii

Un lucru care s-ar putea să te coste foarte mulți bani, dar și mai mulți dacă nu faci ceea ce trebuie este să modifici structura clădirii pe care încerci să o renovezi. De exemplu, dacă apartamentul tău are o cămară foarte spațioasă și intenționezi să o spargi pentru a mări una dintre camere sau chiar bucătăria, acest lucru s-ar putea să te coste destul de mult.

Dacă trăiești la curte și ți se pare potrivit să spargi aleea sau să modifici structura terasei principale, ține cont de faptul că este foarte posibil să ai nevoie de un disc diamantat, de materiale pentru reconstrucție și reparație, dar și un plan foarte bine pus la punct pentru eliminarea erorilor ce ar putea aduce odată cu ele și costuri adiționale.

Instalațiile electrice și sanitare

Un alt aspect foarte important de care trebuie să ții neapărat cont este faptul că în procesul de renovare, poți foarte ușor să deteriorezi instalațiile electrice și sanitare ale locuinței, lucru care va aduce odată cu el și costuri adiționale crescute.

Acolo unde există instalații electrice, vei fi nevoit să schimbi foarte multe componente și accesorii. De la prize la panouri electrice, până la cabluri, soluții pentru siguranță și chiar unele componente pe care este posibil să ți le dorești a fi mult mai inteligente din toate punctele de vedere.

În cazul celor sanitare, bugetul poate suferi și el modificări destul de mari, așa că ai foarte mare grijă la materiale și finisaje, dar și la modul în care salvezi anumite piese și componente de la a fi aruncate sau deteriorate. Poate că le vei mai folosi și în continuare.

Finisajele pretențioase

După demolări și etape obositoare în care ai cheltuit deja bani buni pe unelte, materiale și un posibil disc tăiere asfalt, trebuie să faci și reparații, iar când vine vorba de aceste reparații, costurile nu prea mai au limite. Finisajele sunt cele care pot scăpa de sub control, mai ales când nu ai un buget foarte clar stabilit pentru ceea ce îți dorești să construiești sau să renovezi. Alege materiale potrivite din toate punctele de vedere și fii pregătit să faci reparații la pardoseli, blaturi, pereți, indiferent de camere sau suprafețele renovate.

Mai mult decât atât, dacă renovezi o curte sau un spațiu exterior, cantitatea de astfel de materiale nu trebuie nici ea neglijată, deoarece poate ajunge la sume exorbitante.

Concluzie

De toate aceste lucruri trebuie să ții cont când începi să renovezi. Rezultatul este unul de apreciat, dar procesul trebuie dus până la capăt.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA