AcasăLifestyleCum calculezi necesarul de BCA

Cum calculezi necesarul de BCA

spot_img

DISTRIBUIȚI

Clădirile din BCA sunt populare și nu e de mirare, producția lor fiind prietenoasă cu mediul și oferind durabilitate și sustenabilitate.

Cum au apărut

Blocurile de BCA au fost brevetate în urmă cu 100 de ani și folosite mai întâi la construcțiile din Suedia. Modelul și materialele folosite au fost perfecționate odată cu trecerea timpului și adaptate la cerințele de toxicitate și de mediu.

În prezent BCA-ul se produce pe scară largă în țările dezvoltate dar și în cele în curs de dezvoltare. Popularitatea este în creștere datorită proprietăților sale dar și a prețului corect și ușurința în construire.

Atât cărămizile cât și blocurile tip buiandrugi sunt folosite pe scară largă în construcția de apartamente, proprietăți rezidențiale, clădiri industriale și comerciale. Datorită izolației termice înalte, cărămizile BCA își găsesc utilitatea în construcții interioare și exterioare, dar și pentru structuri înalte. Când vine vorba de proiecte la scară mai redusă, cărămizile roșii își pot găsi importanța. Însă pentru proiectele rezidențiale, comerciale sau de infrastructură, BCA-ul este mai potrivit, oferind beneficii mai mari și cu rol semnificativ în controlul asupra daunelor, cauzat de construcțiile care folosesc materiale învechite. De aceea accesează calculator BCA și vezi care este necesarul orientativ.

Finisaje și de ce nu se folosesc în fundații

Finisajele BCA sunt specifice structurii iar tencuielile cu polimeri etanșează împotriva pătrunderii apei. În schimb micile orificii din interior, nu permit apei să stagneze ci o elimină rapid.

Deși cărămizile BCA sunt folosite pe larg în unitățile de zidărie, acestea pot fi costisitoare pentru structurile mici. În acest caz cumpărarea unui număr redus de blocuri poate să fie mai costisitoare decât pentru structuri mai mari. Cu toate acestea materialul este ușor și minimizează deșeurile, deci poți economisi în alte feluri costurile de construcție.

De aceea găsirea grosimii potrivit pentru pereți și a dimensiunii potrivite de blocuri BCA sunt aspecte cruciale când vine vorba de anumiți pereți.

În cazul clădirilor înalte și în zone cu variații de temperaturi ridicate, pot fi alegerea potrivită. Datorită densității mai mici, clădirile înalte construite folosind BCA necesită mai puțin oțel și beton pentru elementele structurale. Și mortarul necesar pentru așezarea blocurilor este redus datorită numărului mai mic de rosturi. Precizia dimensiunii blocurilor face ca necesarul de material să fie redus. Iar eficiența termică crescută face din BCA un material potrivit pentru zone cu temperaturi extreme și la o construcție rapidă și cu economii de costuri.

Cum te asiguri că achiziționezi cantitate suficienta de BCA

Primul pas în acest sens este sa ai schița lucrării cu dimensiunile corecte ale pereților. Apoi calculează adunând suma tuturor laturilor construcției, ceea ce rezultă fiind perimetrul spațiului. Suma rezultată va fi înmulțită cu înălțimea dorită a zidului și cu grosimea peretelui. Diferența o va face între pereții exteriori care sunt mai groși, iar cei interiori mai subțiri.

Însă existe platforme specializate sau specialiști care te pot ajuta cu aceste calcule, după ce cunoști dimensiunile clădirii.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA