spot_img
spot_img
AcasăLifestyle8 sfaturi pentru o respirație mereu proaspătă

8 sfaturi pentru o respirație mereu proaspătă

DISTRIBUIȚI

Sursa foto Pexels:

https://www.pexels.com/photo/woman-smiling-in-front-of-green-plants-2156416/

 

O respirație plăcută este tot ceea ce oamenii își doresc. Nimeni nu vrea să aibă probleme cu respirația urât mirositoare. Dacă se întâmplă există cauze medicale. Cu ajutor de specialitate, situația poate fi remediată. În mod normal, respirația mereu proaspătă se obține ținând cont de câteva reguli de igienă dentară.

 

Respirația urât mirositoare sau halitoza este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Dacă în cazul unora remedierea se face cu puțină atenție și efort, pentru alții, lupta va necesita ajutorul medical de specialitate. Iată care sunt cele mai importante aspecte de care ar trebui să țineți cont, astfel încât să aveți o respirație mereu proaspătă.

1. Igienă orală

Menținerea unei igiene orale corespunzătoare este o soluție pentru a evita formarea cariilor și apariția unei respirații urât mirositoare. Spălarea de două ori pe dinți cu o periuță manuală, perierea foarte bine a dinților și a măselelor, asigură prevenirea formării mirosurilor urâte la nivelul cavității bucale, dar și soluția potrivită pentru ca dantura să fie menținută sănătoasă.

Puteți utiliza pastă de dinți fără fluor pentru periajul dentar. Alegeți un produs de calitate, pentru propria protecție, iar dacă aveți întrebări și nelămuriri este bine să vorbiți cu medicul specialist în stomatologie, la care mergeți de obicei.

Extra sfat: curățarea limbii după periajul dinților este un obicei important, care contribuie la menținerea sănătății cavității bucale. Pe suprafața limbii pot exista bacterii și resturi alimentare, care dacă nu sunt îndepărtate prin periaj ușor, se pot înmulți rapid, determinând apariția mirosului urât.

2. Ață dentară și apă de gură

O igienă orală corectă presupune utilizarea aței dentare și a apei de gură pentru o curățare profundă a dinților și a cavității bucale, dar și pentru a menține o respirație plăcută, după masă.

3. Alimentație corespunzătoare

Fructele și legumele sunt esențiale pentru o dietă echilibrată și o stare de bine generală. Alimentele sănătoase sunt importante și pentru menținerea unei respirații mereu proaspete. Consumul anumitor produse poate să ducă la apariția unei respirații puternice, urât mirositoare, așadar atenție la alimente.

Carnea, ceapa, usturoiul, alimentele condimentate și foarte procesate pot fi răspunzătoare de apariția mirosului neplăcut la nivelul gurii, resturile după o masă la care ați ingerat astfel de produse determină apariția bacteriilor în spațiile dentare, iar înmulțirea acestora duce la mirosul respingător.

4. Hidratarea optimă

Apa este vitală pentru buna funcționare a organismului, iar hidratarea corectă ajută și la menținerea igienei orale, ceea ce păstrează respirația proaspătă. Uscarea gurii pe timpul nopții sau ziua duce la o secreție salivară redusă, care înseamnă că bacteriile se pot forma mai ușor în zonele în care au rămas. Rolul principal al salivei este acela de a curăța impuritățile.

5. Controale stomatologice periodice

Medicul stomatolog vă poate ajuta să preveniți posibilele afecțiuni dentare, mai ales dacă mergeți la controale medicale periodice. Astfel, evitați formarea cariilor și apariția altor probleme dentare, care duc și la o respirație supărătoare.

În situația în care apar totuși probleme sau mirosul persistă la nivelul gurii, indiferent de eforturile făcute pentru a menține totul sub control, vizita la medicul specialist va releva problema și soluția potrivită pentru a scăpa de neplăceri.

6. Renunțați la anumite obiceiuri

Fumatul determină apariția respirației respingătoare. Pe de altă parte, consumul de cafea, alcool, băuturi acidulate, scade nivelul pH-ului din cavitatea bucală, ceea ce duce la o multiplicare rapidă a bacteriilor.

7.  Consumați mere, țelină, castraveți

Merele sunt fructele ideale al căror consum asigură hidratarea gurii, elimină placa dentară și resturile alimentare rămase între dinți.

Țelina și castraveții au aceeași proprietăți, stimulează producția de salivă, mențin hidratarea și țin bacteriile la distanță.

8. Remedii naturiste

Ceaiul verde, scorțișoara, plantele aromatice – sunt doar câteva exemple de remedii naturiste care vă pot ajuta să vă mențineți o respirație proaspătă mereu, prin uleiurile volatile puternice conținute.

Alături de aceste sfaturi nu uitați să schimbați periuța de dinți la trei luni, pentru ca bacteriile să nu se înmulțească la suprafața acesteia.

 

O respirație plăcută înseamnă încredere în forțele proprii și bucuria zâmbetului. Acordând puțină atenție igienei orale, cu o alimentație corectă, hidratare optimă și vizite periodice la medicul stomatolog, respirația va fi mereu proaspătă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.






TE-AR MAI PUTEA INTERESA