AcasăActualitate112CONTRABANDĂ DE SĂRBĂTORI – Mii de pachete cu țigări de contrabandă, descoperite...

CONTRABANDĂ DE SĂRBĂTORI – Mii de pachete cu țigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră maramureșeni

spot_img

DISTRIBUIȚI

CONTRABANDĂ DE SĂRBĂTORI  Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au depistat într-o autoutilitară oprită în trafic, pentru control, 11.080 pachete țigări de contrabandă, pe care şoferul le ascunsese în podeaua dublă a mijlocului de transport.

În data de 31 martie, în jurul orei 7.30, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, un echipaj mobil al poliției de frontieră a depistat în trafic, pe raza localității Sighetu Marmației, jud. Maramureș, o autoutilitară marca Fiat Ducato, condusă de Adrian K., în vârstă de 42 ani, domiciliat pe raza județului Bihor.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă, un loc special amenajat în care au fost observate mai multe pachete cu țigări.

Drept urmare, bărbatul împreună cu autoutilitara a fost dus la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În continuarea cercetărilor, s-a constatat faptul că autoutilitara avea confecționat un loc special pentru transportul țigărilor, în compartimentul marfă al acesteia, loc ce a fost amenajat în podeaua autovehiculului.

În acesta, lucrătorii noștri au descoperit o cantitate impresionantă de țigări, de proveniență ucraineană, iar în urma inventarierii acesteia a rezultat cantitatea de 11.080 pachete.

Țigările, în valoare de 121.000 lei, urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere însă, în urma acțiunii acestea au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În data de 31 martie, în jurul orei 00.30, un echipaj de la sectorul PF Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care încercau să introducă ilegal în țară o cantitatea de țigări.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat către teritoriul ucrainean. Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au tras 12 focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale, deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor legale.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

Cu această ocazie, în zonă au fost descoperite 10 colete cu țigări, ce au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.450 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 64.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului au descoperit, în apropierea frontierei de stat, 14 colete cu țigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 80.000 lei.

Și în acest caz, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

Informații furnizate de ITPF Sighetu Marmației

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA