AcasăActualitateREVOLUȚIE ÎN TRAFIC | Conducătorii trotinetelor electrice vor putea fi opriți de...

REVOLUȚIE ÎN TRAFIC | Conducătorii trotinetelor electrice vor putea fi opriți de Poliția Locală! Legea a fost adoptată de Camera Deputaților și trimisă spre promulgare

spot_img

DISTRIBUIȚI

O nouă lege adoptată de Camera Deputaților aduce modificări importante în traficul urban, focalizându-se asupra utilizatorilor de trotinete electrice. Potrivit proiectului de lege, Poliția Locală are acum atribuții extinse pentru a opri și sancționa pe cei care încalcă normele rutiere călătorind cu astfel de vehicule.

Modificarea legislativă, care vizează articolul 7 alineatul (1) litera j) din legea 155/2010, acordă poliției locale dreptul de a constata contravenții și de a aplica sancțiuni pentru încălcările normelor rutiere comise de pietoni, bicicliști, conducători de mopede, trotinete electrice și vehicule cu tracțiune animală.

În forma anterioară a legii, litera j) se refera doar la constatarea și sancționarea contravențiilor comise de pietoni, bicicliști, conducători de mopede și vehicule cu tracțiune animală. Astfel, această schimbare reprezintă o expansiune semnificativă a competențelor poliției locale în domeniul circulației pe drumurile publice.

Inițiativa legislativă a fost aprobată anterior de Senat pe 22 mai, iar votul favorabil din partea Camerei Deputaților a confirmat decizia. Astfel, proiectul de lege urmează să fie promulgat, marcând o schimbare majoră în modalitatea în care sunt gestionate și reglementate trotinetele electrice în peisajul urban.

Utilizatorii acestor vehicule vor trebui acum să acorde o atenție deosebită normelor rutiere, întrucât nerespectarea acestora poate atrage sancțiuni serioase aplicate de poliția locală.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA