AcasăAdministrațieCONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ: „Numărul turiștilor care au vizitat Maramureșul a crescut cu...

CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ: „Numărul turiștilor care au vizitat Maramureșul a crescut cu 16% în primele opt luni ale anului 2017”

spot_img

DISTRIBUIȚI

CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ  Maramureșul este un brand național și tot mai multe reviste internaționale de turism recomandă județul nostru ca destinație perfectă pentru vacanță, atât în sezonul de vară, cât și în cel de iarnă. În decursul ultimului an, Consiliul Județean a făcut pași importanți în promovarea județului, prin participarea la târguri de turism naționale și internaționale, dar și prin prezența unor delegații maramureșene în diferite zone ale lumii, pentru a vorbi despre frumusețile Maramureșului. Totodată, au fost semnate diverse parteneriate cu Ministerul Turismului, atât pentru promovarea comună a diverselor acțiuni la nivel local, cât și pentru clasarea unităților de cazare turistică.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a arătat că noua strategie a Consiliului Judeţean Maramureş a presupus participarea judeţului la cele mai importante târguri de turism din Viena, Berlin, Polonia, Tel Aviv, Bratislava etc.

Este foarte important pentru noi să impunem Maramureşul ca destinaţie turistică, iar oferta tot mai bogată a judeţului să fie cunoscută de principalii turoperatori din lumea întreagă. Avem o ofertă turistică care poate fi aplicată pe întreaga perioadă a anului în județ, oferind celor care aleg să ne viziteze atracţii atât în sezonul de vară, cât şi în cel de iarnă. Dezvoltarea judeţului Maramureş este strâns legată de dezvoltarea turismului, iar în Ministerul Turismului avem, de asemenea, un partener corect și onest.

Avem multe obiective turistice unice în lume pe care dorim sa le promovăm, iar evenimentele organizate în ultima perioadă de către Consiliul Județean și Ministerul Turismului au avut rezultatele scontate. Turiștii care au văzut frumusețile Maramureșului, mândria și bunătatea oamenilor locului, ospitalitatea noastră maramureșeană au precizat că se vor întoarce, dar că vor povesti și altora despre cât de frumos este aici. În plus, datele statistice ale anului 2017 arată că numărul turiștilor a crescut în acest an, ceea ce înseamnă că acțiunile și evenimentele organizate atât în Maramureș, cât prezența noastră la târgurile internaționale de turism au avut efectul scontat”, a declarat Gabriel Zetea, preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.

Și maramureșeanul Bogdan Tomoiagă, secretar de stat în Ministerul Turismului a declarat că turismul este un domeniu cheie pentru județul nostru.

Am reușit să aducem ministerul ca partener la evenimentele culturale cheie de pe agenda Consiliului Județean Maramureș, fiind deja parteneri în organizarea Zilelor Maramureșului, unde am fost însoțiți de o delegație de reprezentanți ai misiunilor diplomatice străine din România la nivel de ambasadori. Acest info-trip a fost un succes deplin, materializat ulterior printr-un memorandum între Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și Ministerul Turismului la nivel de guvern, iar acest model va fi replicat la nivel național.

Totodată, implementăm descentralizarea la nivel național și ministerul nostru este unul dintre piloții acestui proiect. În ceea ce privește județul Maramureș, acesta a fost unul dintre cele cinci regiuni selectate ca partener de implementare. Atribuțiile de Autorizare și Monitorizare a activităților turistice vor fi aduse, în urma descentralizării, înspre autoritățile locale. Consiliile județene vor avea un serviciu specializat prin intermediul căruia vor face clasificarea structurilor de primire turistice, vor monitoriza aceste activități și vor avea abilitatea de a acorda licențe în turism către agenții sau brevete de ghizi. Vom veni, astfel, în sprijinul antreprenorilor din domeniu, care vor dori să desfășoare o activitate în turism.

Maramureșul este unul dintre centrele generatoare de românism, de tradiții și obiceiuri ancestrale. Despre toate acestea s-a auzit la nivel național și internațional, iar statisticile vorbesc de la sine. Astfel, în prezent, față de anul 2016, avem cu 14% mai multe structuri de cazare și cu aproape 15% mai multe locuri unitare disponibile. Totodată, în primele opt luni ale anului 2017, numărul turiștilor a fost cu 16% mai mare decât în 2016, potrivit Institutului Național de Statistică. Și România avut o creștere a turiștilor cu 12%, fiind a patra creștere la nivelul Uniunii Europene și prima creștere din sud-estul Europei”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă.

Informații furnizate de Consiliul Județean Maramureș  

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA