AcasăActualitate112SALVATĂ ÎN ULTIMA CLIPĂ – O tânără din Sighet a ajuns la...

SALVATĂ ÎN ULTIMA CLIPĂ – O tânără din Sighet a ajuns la spital înjunghiată

spot_img

DISTRIBUIȚI

SALVATĂ ÎN ULTIMA CLIPĂ  O pacientă de 28 de ani a fost transportată de urgență, în cursul nopții trecute, la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Maramureș, de la camera de gardă a unității medicale din Sighetu Marmației. Tânăra a suferit o plagă toracică stângă penetrantă, cu soc hemoragic.

S-a efectuat de urgență Computer Tomograf toracic și s-a intervenit chirurgical în cursul nopții. Echipa de medici care a luptat, timp de 4 ore, să salveze viața tinerei, a fost formată din dr. Petruț Giuliano și dr. Urcan Marius, ambii medici primari chirurgie toracică, alături de dr. Șerban Felicia-medic primar anestezie și terapie intensivă.

Intraoperator, s-au găsit 1.800 ml de sânge și cheaguri, precum și o plagă pulmonară de lob superior stâng, extrem de hemoragică. Au fost rezolvate chirurgical”, explică dr. Petruț Giuliano, medicul coordonatorul al Compartimentului de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Evoluția pacientei este favorabilă, fiind internată pe secția de Terapie Intensivă a unității medicale băimărene.

 

Informații furnizate de Spitalul de Urgență Județean „Dr. Constantin Opriș”

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA