AcasăNews AlertCRISTIAN NICULESCU-ȚÂGÂRLAȘ, SENATOR PNL: “Victorie pentru Siguranța Noastră! Legea 2 Mai a...

CRISTIAN NICULESCU-ȚÂGÂRLAȘ, SENATOR PNL: “Victorie pentru Siguranța Noastră! Legea 2 Mai a fost votată în Plenul Senatului! Traficanții de droguri vor fi acum condamnați la închisoare cu executare, fără posibilitatea pedepselor cu suspendare”

spot_img

DISTRIBUIȚI

În plenul Senatului, a fost aprobată Legea 2 Mai, o inițiativă vitală pe care am susținut-o alături de colegii mei liberali și Ministerul Justiției! Este cu adevărat o zi remarcabilă pentru toți cei implicați în asigurarea siguranței noastre și a viitoarelor generații. Acest vot reprezintă un pas semnificativ în lupta noastră comună împotriva consumului și traficului de droguri, o problemă cu consecințe devastatoare pentru comunitățile noastre.

Această lege are scopul clar de a aborda provocările actuale legate de creșterea alarmantă a consumului de droguri. Am luat măsuri concrete, eliminând posibilitatea suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru infracțiunile de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc, conform legii 143/2000. De asemenea, am crescut pedepsele prevăzute de Legea nr. 194/2011 pentru anumite fapte de efectuare de operații cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, majorându-le de la 2-7 ani la 3-10 ani.

Recentele violențe și tragedii, precum cea de la 2 Mai, ne-au impus luarea unor măsuri de urgență.

Legea 2 Mai nu este doar un set de reguli; este o măsură hotărâtă și coerentă pentru a proteja tinerii și pentru a construi o societate mai sigură. Traficanții de droguri vor fi acum condamnați la închisoare cu executare, fără posibilitatea pedepselor cu suspendare, iar pedepsele pentru infracțiuni sunt acum mai aspre, între 3 și 10 ani.

Această lege reprezintă un angajament puternic față de sănătatea și siguranța comunităților noastre. Sunt profund recunoscător pentru sprijinul vostru și pentru eforturile comune în direcția unei societăți mai sigure pentru toți românii. Împreună, putem schimba lucrurile și construi un viitor mai bun.

Cristian Niculescu-Țâgârlaș,
Senator PNL de Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA