AcasăActualitateUNII N-AU BANI DE ÎNCĂLZIRE, ALȚII… | Cea mai mare pensie specială...

UNII N-AU BANI DE ÎNCĂLZIRE, ALȚII… | Cea mai mare pensie specială din Maramureș e de 49.500 de lei, aproape 10 mii de euro lunar. Ce a muncit fericitul posesor, care e din Baia Mare:

spot_img

DISTRIBUIȚI

177 de maramureșeni beneficiază la aceste momente de pensii speciale, potrivit datelor oficiale ale Casei Naționale de Pensii, iar marea majoritate a acestora sunt foști magistrați. Discuția pensiilor speciale, respectiv diferențele uriașe de venit lunar dintre pensionarii “speciali” și cei de rând a fost și încă este, e mult timp, subiect de scandal în România. Nu o dată politicienii au încercat tăierea acestor tipuri de pensii, însă de fiecare dată judecătorii Curții Constituționale (și, așadar, viitori beneficiari ai acestor venituri din bugetul statului) au decis că nu se pot aplica astfel de prevederi.

Revenind la Maramureș, conform Graiul.ro care citează datele Casei Naționale de Pensii, dintre cei 177 de beneficiari ai pensiilor speciale din Maramureș nu mai puțin de 137 sunt din Baia Mare, iar 40 sunt din Sighetu Marmației.

Cei mai mulți pensionari care încasează un astfel de drept sunt din rândul magistraților: 65 în Baia Mare și 17 în Sighetu Marmației. Alți 45 de băimăreni sunt foști grefieri și 21 de foști grefieri sunt din zona Sighetu Marmației. De asemenea, 19 maramureșeni cu pensii speciale au activat la Curtea de Conturi, 4 sunt foști piloți, iar un pensionar face parte din categoria foștilor diplomați.

Cea mai mare pensie specială din Sighetu Marmației aparține unui fost magistrat, care încasează lunar 28.185 de lei (aproape 6.000 de euro lunar), însă cea mai mare pensie specială din Maramureș e aproape dublă față de acestuia. Un fost magistrat din Baia Mare e pe locul 1 când vine vorba de valoarea pensiei și primește în cont, în fiecare lună, nu mai puțin de 49.505 lei, adică aproape 10.000 de euro, bani care probabil acoperă un trai de lux și fără griji în orice țară din lume.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA