AcasăActualitateSocialVOR SĂ-ȘI DESCHIDĂ AFACERI – 57% dintre românii care au emigrat se...

VOR SĂ-ȘI DESCHIDĂ AFACERI – 57% dintre românii care au emigrat se gândesc să se întoarcă în țară

spot_img

DISTRIBUIȚI

VOR SĂ-ȘI DESCHIDĂ AFACERI  România rămâne o ţară foarte potrivită pentru deschiderea unor afaceri noi. Mai mult de jumătate dintre românii care au emigrat se gândesc să se întoarcă în ţară, iar o parte importantă dintre ei vor să îşi deschidă o afacere la ei acasă. Numărul lor ar creşte dacă ar scădea corupţia, politica fiscală ar fi mai stabilă, sistemul sanitar mai performant şi, nu în ultimul rând, clasa politică ar deveni mai credibilă, potrivit Știri.TVR.ro.

Radu Rughiniş a trăit peste 10 ani în Germania şi Italia, dar şi-a dat seama că tot în România sunt mai multe ocazii de afaceri. Lucrase în domeniul gastronomiei si s-a concentrat pe folosirea trufelor în produse alimentare de lux. Le vinde la export, dar şi restaurantelor cu pretenţii din România. Se ocupă direct de culegerea acestor ciuperci rare şi scumpe şi are parteneriate cu producatori locali pentru a obţine la final reţetele dorite.

57% dintre românii plecaţi din ţară au intenţia de a se reîntoarce, arată un studiu realizat în august pe un eşantion de 1200 de persoane. Aproape 40% dintre ei şi-ar deschide propria afacere. Procentul este mai mare în rândul celor din Italia și Marea Britanie şi mai mic printre aceia din Germania și Statele Unite.

Numărul celor repatriaţi ar creşte dacă s-ar reduce corupția şi birocrația. Este dorită şi o creştere a încrederii în clasa politico-administrativă şi a calităţii sistemului sanitar. Studiul mai arată că aproape 70% din românii plecaţi în străinătate au transferat bani în ţară în ultimele 12 luni, procentul fiind şi mai mare în cazul românilor din Spania.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA