Acasăoameni noiAPEL DISPERAT AL MEDICILOR ROMÂNI – Spitalele se confruntă cu o criză...

APEL DISPERAT AL MEDICILOR ROMÂNI – Spitalele se confruntă cu o criză a stocului de sânge, din cauza numărului mic de donatori

spot_img

DISTRIBUIȚI

APEL DISPERAT AL MEDICILOR ROMÂNI Spitalele din România se confruntă zilnic cu criza stocului de sânge, numărul donatorilor scăzând de la o zi la alta. În această situaţie, medicii se văd nevoiţi să apeleze la diferite mijloace pentru a conştientiza populaţia despre importanţa vitală a donării de sânge.


Medicii Centrului de Transfuzie Sanguină Giurgiu au lansat o scrisoare deschisă către potenţialii donatori de sânge, acesta fiind un „strigăt de ajutor al pacienţilor” internaţi în Spitalul Judeţean Giurgiu sau în spitale din Bucureşti.

Scrisoare cuprinde, pe lângă apelul de a dona sânge, şi informaţii legate de condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un donator, impactul asupra organismului şi timpul în care acesta se regenerează în organism. Totodată, centrul anunţă lansarea campaniei de donare de sânge „VENIM! DONĂM! SALVĂM!”, ce se va derula în ultimele trei luni ale anului 2017.

SCRISOARE DESCHISĂ

„Destinatari: Persoane fizice (18-50 ani) cu stare de sănătate bună Instituţii publice şi private Asociaţii şi organizaţii de tineret Unităţi militare Voluntarii Crucii Roşii Giurgiu

Această scrisoare este ecoul strigătului de ajutor al pacienţilor giurgiuveni internaţi în Spitalul Judeţean sau/şi în spitale din Bucureşti. Centrul de Transfuzie Sanguină Giurgiu are onoarea şi deosebita plăcere de a vă invita să participaţi la campania de donare de sânge – „VENIM! DONĂM! SALVĂM!” – care se va desfăşura în ultimele luni ale anului 2017. Pot dona persoanele sănătoase, cu greutatea, tensiunea arterială, pulsul, hemoglobina şi glicemia în limite normale, care n-au suferit de boli transmisibile în antecedente( hepatită, tuberculoză, sifilis, malarie…), n-au avut intervenţii chirurgicale în ultimele 6 luni, nu sunt în evidenţă cu boli cronice ale aparatului cardiovascular, digestiv, respirator, renal, boli hematologice, endocrine, boli ale sistemului nervos central, boli autoimune”.

Citește continuarea articolului, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA