AcasăNews AlertSCANDALOS! DE MAI BINE DE UN AN, UN PROFESOR DE LA ȘCOALA...

SCANDALOS! DE MAI BINE DE UN AN, UN PROFESOR DE LA ȘCOALA DE ARTE CONTINUĂ SĂ RĂMÂNĂ LA CATEDRĂ DEȘI ESTE ACUZAT DE AGRESIUNE SEXUALĂ! Părinții minorei de 15 ani așteaptă să se facă dreptate, iar Inspectoratul Școlar ridică din umeri până la finalizarea dosarului de cercetare. Împotriva profesorului a mai fost o plângere în urmă cu câțiva ani

spot_img

DISTRIBUIȚI

În mijlocul unei controverse care a ajuns și în presă națională, un profesor de muzică de la Colegiul de Arte din Baia Mare se confruntă cu acuzații grave de agresiune sexuală. Părinții unei eleve în vârstă de 15 ani au depus o plângere cutremurătoare la poliție, relatează Știrile ProTV.

Părinții fetei afirmă că profesorul de oboi al fiicei lor ar fi făcut avansuri neadecvate, inclusiv atingeri și sărutări, pe parcursul ultimului an. Îngrijorați de schimbările de comportament ale adolescentei, aceștia au decis să depună o plângere la poliție.

Mama adolescentei a relatat pentru Știrile ProTv: „A spus că nu urăște instrumentul, ci are o problemă cu dumnealui. Mi-a povestit atunci că în diverse ocazii a bătut-o cu palma peste fund, s-a întors către ea și i-a băgat mâna în buzunarul de la blugi și a tras-o către el și a îmbrățișat-o, în alte ocazii a sărutat-o. Orele se petrec unu la unu, profesorul și elevul. Nu avea curajul să ne spună”.

Părinții au observat schimbări semnificative în comportamentul fetei, motiv pentru care au decis să apeleze la ajutorul unui psiholog.

 Tatăl a adăugat: „A început să meargă la psiholog și am observat că începe să-și revină și să comunice cu noi, înainte de toate astea era un copil activ, zâmbea, vorbea cu noi. Nu se poate ca un adult să poată privi un copil prin alți ochi”.

Conducerea Colegiului de Arte a înființat o comisie pentru a ancheta cazul, hotărând ca profesorul să continue să predea până când o instanță de judecată va lua o decizie definitivă.

Directorul școlii, Ancuța Ramona Sabo, a declarat: „Domnul profesor nu are o condamnare. Profesorul continuă să predea pentru că nu putem să-i luam acest drept.”

În fața acuzațiilor, profesorul a oferit o explicație alternativă, susținând că anumite atingeri au fost interpretate greșit ca „tehnici de respirație”. Acest caz nu este singurul, cu părinți care au semnalat comportamentul inadecvat al dascălului acum patru ani.

În așteptarea rezultatelor anchetei poliției și a instanței de judecată, comunitatea este tensionată, iar întrebările cu privire la etica profesorului rămân fără răspuns. Ce au spus cei de la Inspectoratul Școlar Maramureș citiți pe Știrile ProTV.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA