Acasăsinucidere maramuresÎNTR-UN DOSAR PRIVIND FINANŢAREA CAMPANIEI PREZIDENŢIALE DIN 2017 - Fostul președinte francez...

ÎNTR-UN DOSAR PRIVIND FINANŢAREA CAMPANIEI PREZIDENŢIALE DIN 2017 – Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost reținut de poliție

spot_img

DISTRIBUIȚI

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost reținut pentru 48 de ore într-un dosar privind finanțarea campaniei prezidenţiale din anul 2007.

Sarkozy ar fi primit 5 milioane de euro de la apropiaţi ai fostului dictator din Libia, Gaddafi, scrie Observator.

Potrivit Le Monde, Nicolas Sarkozy se află în custodia poliţiei din Nanterre, care se ocupă de ancheta campaniei electorale din anul 2007.

Le Monde precizează că este „prima dată când Nicolas Sarkozy este audiat pe această temă de la deschiderea unei anchete judiciare în aprilie 2013”.

În mai 2012, site-ul Mediapart a publicat un document libian care prezenta fonduri trimise de fostul preşedinte libian Muammar Gaddafi pentru campania lui Sarkozy.

În noiembrie 2016, cel care a intermediat afacerea, Ziad Takieddine, a spus că a livrat 5 milioane de euro în numerar de la Tripoli la Paris, între sfârşitul anului 2006 şi începutul anului 2007, şi i-a dat lui Claude Gueant, fost ministru de Interne.

Informaţile au fost confirmate în 20 septembrie 2012 de Abdullah Senussi, fostul director al serviciului militar de informaţii al regimul Gaddafi în faţa procurorului general al Consiliului naţional de tranziţie din Libia.

sursa info Observator

citeşte şi PRIMELE VICTIME ALE NINSORII – Doi maramureșeni au ajuns cu mașinile în șanț

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA