AcasăLifestyleDe ce ar trebui sa participe la cursuri de engleza pentru copii...

De ce ar trebui sa participe la cursuri de engleza pentru copii cei cu varsta intre 4 si 14 ani? Iata cate beneficii pot avea pe termen lung!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Stiai ca accentul nativ si fluenta in exprimare se obtin mai usor la varste fragede? Studiile au demonstrat avantajele invatarii unei limbi straine inca de la 4 ani. Pe langa faptul ca asimilarea cunostintelor este mult mai usoara si rapida pana la varsta de 14 ani, participarea la cursuri de engleza pentru copii contribuie la dobandirea accentului nativ si a fluentei in exprimare. Iata cate beneficii pot avea copiii pe termen lung, daca sunt inscrisi la programele de limbi straine!

Limba engleza, considerata lingua franca la nivel global, este foarte populara datorita accesibilitatii pe care o ofera. Utilizata in toate domeniile profesionale, aceasta este unul dintre instrumentele-cheie care propulseaza la nivel scolar-educational sau in cariera. Astfel, cei care invata engleza generala, de exemplu, in cadrul unor cursuri engleza copii de la Flying Colours, sunt pregatiti si pentru promovarea cu brio a examenelor de engleza Cambridge YLE (Starters, Movers, Flyers) sau Cambridge KET si PET care echivaleaza si admiterea la clasa a IX-a bilingv.

Nu mai este o necunoscuta nici faptul ca prin inceperea studiului limbii engleze in copilarie, se dezvolta considerabil creativitatea si gandirea „out of the box”. Notiunile predate ii ajuta sa inteleaga mai usor structurile lingvistice necesare pentru invatarea unei limbi straine si sa identifice rapid raspunsurile corecte atunci cand sunt testati sau cand sunt angajati intr-o conversatie.

La nivel personal, copiii care vorbesc, pe langa limba materna, si o limba straina, precum engleza, dobandesc o incredere sporita in propriile forte si isi largesc orizontul prin capacitatea de a accesa o plaja vasta de informatii. Mai mult decat atat, acestia pot interactiona fara probleme cu persoane din alte tari, intelegand numeroase expresii si diferentiind stilurile de comunicare.

De ce sa il inscrii la cursuri de engleza pentru copii?

cursuri engleza copii

 

i. Pronuntie naturala si exprimare cursiva

Un avantaj semnificativ pe termen lung este acela ca, invatand limba engleza, copilul va deprinde accentul nativ si exprimarea cursiva. Aceste abilitati il vor evidentia de fiecare data, in mediul scolar, in competitii si, mai departe, in mediul profesional sau academic. Un aspect important este ca aceste aptitudini nu se vor pierde odata cu inaintarea in varsta, fiind mereu active.

ii. Invatare fara efort, prin joaca

Creierul uman este construit astfel incat copiii sa poata asimila fara efort orice limba, in special inainte de a ajunge la varsta de 9 – 10 ani. De aceea, este o idee foarte buna ca invatarea limbii engleze sa inceapa la varste cat mai mici posibil. Totodata, copiii invata de placere in primii lor ani, percepand procesul educational ca pe o joaca. In cadrul unor cursuri de engleza pentru copii, copilul tau nu va simti presiunea unui sistem rigid, ci va fi introdus intr-un mediu prietenos, in care lectiile sunt exemplificate prin joc, dans, poezii si cantecele. In acest fel, va socializa cu copii de varsta sa si isi va face prieteni noi, in timp ce va invata una dintre cele mai utilizate limbi straine.

iii. Dezvoltarea abilitatilor cognitive

Creierul bilingv experimenteaza un antrenament complet, care conduce la imbunatatirea capacitatii de organizare, concentrare si rezolvare a sarcinilor multiple. Copilul isi acceseaza si isi dezvolta talentele personale si creativitatea, iar progresul sau se reflecta si in punctajele obtinute la diferitele testari scolare.

Asadar, participarea la cursuri de engleza pentru copii aduce o multitudine de avantaje prescolarilor si scolarilor. Daca vrei sa ii asiguri copilului tau un viitor incununat de succese si de satisfactii, ofera-i sansa de a invata engleza la un nivel performant.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA