AcasăAdministrațieINVESTIȚIE PENTRU TINERI - Primarul Cătălin Cherecheș dă undă verde unui nou...

INVESTIȚIE PENTRU TINERI – Primarul Cătălin Cherecheș dă undă verde unui nou bloc pentru tineri

spot_img

DISTRIBUIȚI

INVESTIȚIE PENTRU TINERI  Municipalitatea continuă seria investițiilor majore destinate susținerii și sprijinirii tinerilor din Baia Mare.

Primarul Cătălin Cherecheș a dat undă verde construcței unui nou bloc ANL în municipiul Baia Mare. Imobilul fi edificat pe strada Grănicerilor 120 A, terenul necesar construcției, în suprafață de 3.155 mp, fiind predat partenerului pe care municipaliltatea îl are în cadrul acestui proiect și anume Agenției Nationale pentru Locuințe.

Blocul va avea două scări si va cuprinde un număr de 52 de apartamente atât cu una, cât și cu două camere. La finalizarea construcției, Primăria Baia Mare se va ocupa de amenajarea zonelor verzi, a aleilor pietonale, respectiv amenajarea unei parcări cu 52 de locuri.

Locuințele vor fi închiriate tinerilor cu vârste de până la 35 de ani care îndeplinesc condițiile impuse și care vor fi selectați de o comisie special constituită în acest sens.

Prioritatea mea ca și primar al municipiului Baia Mare este să ofer condiții de locuire tinerilor cu studii din municipiul din Baia Mare, iar pentru aceasta am demarat un program cu Agenția Națională de Locuințe care cuprinde realizarea a trei blocuri de locuințe. Pentru două dintre acestea am demarat deja execuția, fiind vorba despre un total de 120 de apartamente. Apoi vom da în folosință încă un bloc reabilitat pe strada Horea, un bloc cu de 120 de apartamente pentru tinerii care nu au neapărat studii superioare, dar sunt relevanți pentru pentru dezvoltarea economiei municipiului. De asemenea vom finaliza reabilitarea blocului R1, situat la intersecția Bulevardului Republicii cu strada Vasile Alecsandri, un bloc cu cu un număr de aproximativ 30 de apartamente, și nu în ultimul rând mai vorbim despre un număr de 60 de apartamente situate pe strada Melodiei 2. În total, tot ceea ce înseamnă locuințe sociale și blocuri de locuit cu caracter social, municipiul Baia Mare va avea un număr de aproximativ 500 de locuințe pregătite pentru tineri și pentru persoanele aflate între o situație socială dificilă. Chestiunea locuirii pentru comunitatea romă este tratată separat într-o manieră de locuințe cu caracter provizoriu, containerizate, în zonele adiacente municipiului Baia Mare care reprezintă un potențial economic relevant și unde e nevoie de forță de muncă necalificată și asta din dorința de a le oferi și posibilitatea să muncească, dar și să locuiască decent. Așadar ne îndreptăm cu pași repezi pe același drum de civilizare a municipiului Baia Mare și de oferire a a unui standard de viață cât mai înalt”, a spus primarul Cătălin Cherecheș.

Municipalitatea face, astfel, încă un pas spre atingerea plafonului propus de edilul băimărean, respectiv construcția a aproximativ 500 de locuințe pentru tinerii și băimărenii care au probleme locative.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA