AcasăEvenimentBarsana este in fierbere. Intreaga comuna asteapta meciul Avantul Barsana - Steaua...

Barsana este in fierbere. Intreaga comuna asteapta meciul Avantul Barsana – Steaua Bucuresti. Afla cum se pregatesc satenii (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Meciul din 16-imile Cupei Romaniei pe care maramuresenii de liga a patra de la Avantul Barsana il vor avea cu Steaua Bucuresti i-a bagat direct in sarbatoare pe sateni. In sat toata lumea numai despre meciul din Ghencea discuta. Se fac pronosticuri, se pun la bataie butoaie de horinca pentru a avea curaj. Mai mult, se mizeaza pe atacantul Barsanei care a mai dat un gol bucurestinilor in urma cu cinci ani cand evolua in liga intai. Tot in Cupa Romaniei.

Meciul din cadrul 16-imilor Cupei Romaniei Timisoreana dintre Steaua Bucuresti si formatia de liga a IV-a din Maramures, Avantul Barsana va fi transmis in direct joi 26 septembrie 20.30 de PRO TV. Cine nu va fi in fata televizorului va putea vedea meciul in direct pe Voyo.ro. Avantul Barsana se afla in acest moment in pe locul 5 in seria Nord din a patra Liga a Maramuresului. Steaua Bucuresti va juca cu morosenii de la Barsana dupa ce au evoluat in grupele Ligii Campionilor cu nemtii Schalke si inainte de a se bate cu Chelsea Londra.

” Antrenamente nu facem. Noi doar venim la meciuri, nu facem antrenamente suntem amator. Ne intalnim pentru meciuri, sambata sau duminica si jucam. Am castigat Cupa Romaniei pe Maramures, editia 2012/2013 iar apoi am castigat Plimob Sighet, am castigat cu 8-5, in a doua faza contra Unirea Dej pe care i-am batut cu 2-1, apoi a urmat FC Universitar Baia Mare unde am castigat tot cu 2-1, apoi a venit randul Olimpiei Satu Mare sa ii invingem tot cu 2-1 si apoi, Gloria Bistrita in faza a cincea cu 3-2” a spus Teodor Stefanca, viceprimarul comunei Barsana, antrenorul si atacantul formatiei Avantul Barsana.

Cum va fi pe Ghencea in companiei campioanei Romaniei? Jucatorii maramuresenii doar au visat.

„De la meci la meci ne-am mobilizat din ce in ce mai mult si am jucat cu ambitie, daruire si am  ajuns in aceasta faza superioara a Cupei Romaniei, avand adversar pe Steaua Bucuresti. Cine nu isi doreste sa joace cu campioana Romaniei si cu reprezentanta Romaniei in Champions Leaugue. Cum ii veti surprinde? Asta o sa vada ei la momentul respectiv. Oricum avem surprise si pentru ei. Un pronostic? Nu pot sa dau dar scopul nostru este sa ne jucam sansa si iesim de pe teren cu fruntea sus” a spus Teodor Stefanca, viceprimarul comunei Barsana, antrenorul si atacantul formatiei Avantul Barsana.

“O sa fie un meci special pentru toata echipa majoritatea colegilor sunt fani Steaua si viseaza de mici sa ajunga sa joace cu Steaua. E ceva uluitor pentru noi sa ajungem sa joace cu Steaua. Personal eu am reusit si am mai jucat o singura data contra Stelei, am si reusit sa inscriu contra Stelei tot in 16-imile Cupei Romaniei. Jucam in 2007, la Alba Iulia, tot in Ghencea am pierdut 2-1 atunci. Sper si de data aceasta sa am ocazia sa inscriu” a declarat Cosmin Marincean, atacant Barsana.

„Cu Steaua sincer sa fiu sunt out-sider din start dar vom incerca sa dam un gol in Ghencea si speram sa ne satisfaca un gol. Scorul nu pot s ail pronunt pentru ca e o echipa, va dati seama. Reprezinta Romania in Champions League, noi din liga a patra” a declarat Teodor Barsan, presedintele Clubului Avantul Barsana.

Toata localitatea Barsana si nu numai este in fiecare. La fiecare colt se vorbeste doar despre performanta fotbalistilor amator de la Avantul. Multi vor sa fie in tribune la meci. Si vor merge cu intariri: sticla de horinca.

„O echipa din judeteana sa ajunga la un nivel asa de inalt va dati seama. E o mandrie pentru Barsana. E ceva frumos! Acuma mergem la Steaua ii batem si pe ei. Si pe urma ne ducem pana pe la Barcelona ca pe alta echipa. Le ducem si niste horinca de la noi din Maramures, ii imbatam. Avem noroc cu domnul vice ca e capitan de echipa si ne-o facut o echipa asa de puternica. Noi suntem cu o zis de Dinamo ca e groapa cu lei, groapa cu lei e in Barsana sa stie Steaua. Barsana e groapa cu leii” a spus Ion Grigor, localnic.

„Daca ne dau vreo 5 e bine. De ne dau mai multe trebe’ sa le aducem cu trenul acasa” rade un localnic.

„Echipa de fotbal din Barsana as vrea sa castige pentru ca e o echipa in formare si se straduiesc jucatorii sa alcatuiasca o echipa de fotbal si as vrea sa castige” spune Maria Dunca.
“Noi cu echipa din Barsana tinem. Credeti ca o sa ii bata? Noi asa gandim, fiecare tine cu echipa care ii apartine. Noi din Barsana suntem. Cu manastirea acuma cu echipa de fotbal” a povestit Ileana Popan, localnica.

„Am incredere in ei pentru ca e sange adevarat de maramuresean. Avem copii buni. Avem din Sighet, din Vad. Le-am spus sa nu se descurajeze. Ce daca e Steaua Bucuresti? Si aceia is 11 oameni ca si noi, dincoace tot 11 is si ai nostri. Da trebuie curaj si ambitie sic and or porni la lupta sa faca o cruce si sa zica Doamne Ajuta! Cand pleaca le dau niste horinca de-a mea buna sa aiba curaj sa beie nu sa se imbete si inainte de meci asa o gura de horinca , apoi la fiecare le fac cand se casatoresc cadou cate-un leagan” a declarat Teodor Barsan, mester popular.
Performanta fotbalistilor de liga a patra de la Barsana a ajuns si peste hotare. Multi dintre cei plecati la munca in strainatate vor sa vina acasa pentru a-si sustine formatia in Ghencea.
„Auzi Vasile a nost tre’ sa vina pana acasa. Zice mai trimit bagajele cu autocarul si directia Bucuresti cu avionul si apoi vin acasa. Eveniment istoric pentru localitate” povesteau doua femei pe ulita din Barsana.
Steaua Bucuresti a jucat ultima data cu o echipa din Maramures, in Cupa Romaniei, cu Minerul Baiut. Era pe vremea regimului comunist in anul 1987. La momentul respectiv, stelistii au venit cu elicopterul la Baiut iar la finalul meciului pe care l-au castigat echipamentele au ramas la formatia gazda.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA