AcasăActualitateREUȘITĂ MEDICALĂ REMARCABILĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ |Intervenție chirurgicală complexă, prin...

REUȘITĂ MEDICALĂ REMARCABILĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ |Intervenție chirurgicală complexă, prin tehnica EVAR, a salvat viața unui pacient

spot_img

DISTRIBUIȚI

Spitalul Județean de Urgență Baia Mare a obținut încă o performanță notabilă în domeniul medical. Medicii de aici au realizat o intervenție chirurgicală complexă cu succes la sfârșitul lunii noiembrie. Operația a constat în repararea endovasculară a unui anevrism de aortă abdominală de mari dimensiuni, cu iminența de ruptură, prin tehnica EVAR.

EVAR, sau repararea endovasculară, a devenit o normalitate la SJUBM, iar de data aceasta echipa medicală a avut de-a face cu o situație deosebit de complexă. Pacientul a necesitat preprocedural implantarea unui stent coronarian. Procedura a fost efectuată în condiții de anestezie locală, cu pacientul treaz. Cu toate acestea, intervenția s-a desfășurat fără complicații, reușindu-se sigilarea completă a anevrismului.

Managerul spitalului, Oros George Alexandru, a declarat: „Această intervenție reprezintă un nou succes pentru echipa noastră medicală dedicată. Suntem mândri să fim singurul spital din județul nostru care efectuează acest tip de procedură, având toate specialitățile necesare și o echipă profesionistă bine pregătită.”

Echipa medicală care a condus această intervenție excepțională îi include pe Dr. Filip Dan Florin, operator principal și Medic Coordonator LACCI, împreună cu Prof. Dr. De Donato Gianmarco de la Universitatea Siena, Italia, în calitate de proctor. Asistența medicală a fost asigurată de personalul din cadrul LACCI, sub coordonarea atentă a Dr. Filip Dan Florin.

Laboratorul de Angiografie Cateterism Cardiac și Cardiologie Intervențională din cadrul SJUBM a fost cheia acestei intervenții, oferind pacienților acces la un tratament de ultimă generație. Tehnica endovasculare a permis pacienților cu anevrism de aortă să beneficieze de un tratament minim invaziv, cu recuperare rapidă și îmbunătățire semnificativă a calității vieții.

Până în prezent, SJUBM a efectuat cu succes 30 de intervenții EVAR, consolidându-și poziția ca lider în domeniul medical și oferind comunității locale opțiuni avansate de tratament.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA