AcasăNews AlertREGLEMENTĂRI DURE PENTRU “PĂCĂNELE” - Senatorul PSD de Maramureș, Sorin Vlașin, anunță...

REGLEMENTĂRI DURE PENTRU “PĂCĂNELE” – Senatorul PSD de Maramureș, Sorin Vlașin, anunță scoaterea sălilor de jocuri în afara localităților. Păcănelele, afară cu totul din localitățile cu mai puțin de 5.000 de locuitori!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Subiectul jocurilor de noroc a avut parte de, probabil, cea mai de anvergură dezbatere a anului 2023 în România. Lipsa unor reglementări actualizare în ceea ce privește această nișă a dus la o adevărată invadare a întregii țări de către casinouri și săli de jocuri.

Pericolul social pe care acestea îl generează a fost luat la ochi de către conducerea țării, iar schimbările care urmează sunt drastice. Senatorul PSD de Maramureș, Sorin Vlașin, a fost printre parlamentarii care s-a implicat proiectul de lege adoptat acum câteva luni de Senat, „Fără păcănele lângă școli” și care a depus chiar un amendament care să interzică păcănelele în baruri, cafenele, magazine mixte, etc.

Acum, acesta anunță o altă inițiativă legislativă pe subiectul jocurilor de noroc și care are ca scop scoaterea, practic, a acestor săli de jocuri în afara localităților.

<Păcănelele> au invadat atât mediul rural, cât și urban, cauzând probleme sociale și financiare grave, distrugând vieți și familii întregi. Limitarea acestui fenomen a fost o preocupare constantă atât pentru mine, cât și pentru colegii din PSD. Vă reamintesc de proiectul de lege cunoscut în spațiul public drept „Fără păcănele lângă școli”, care a fost dezbătut și adoptat de Senat în urmă cu câteva luni. Atunci, am depus un amendament susținut de colegi, care prevede că păcănelele nu mai pot funcționa în unități de alimentație publică cum ar fi baruri, cafenele, magazine mixte etc. care nu au cod CAEN activități de jocurile de noroc.

O altă inițiativă legislativă semnată de mine și de colegii din Grupul parlamentar PSD scoate practic jocurile de noroc în afara localităților și impune o serie de restricții, care vor duce la reducerea numărului de astfel de săli de jocuri de noroc. Astfel, licenţa de organizare a jocurilor de noroc se acordă în funcţie de numărul de locuitori, dovedit prin adeverinţă eliberată de autoritatea administraţiei publice locale, astfel încât să existe cel mult un punct de lucru la 20.000 de locuitori, iar în localităţile cu mai puţin de 5.000 de locuitori nu se poate acorda autorizaţie de exploatare a jocurilor de noroc. Acest proiect de lege a fost votat în unanimitate de Senat luna trecută și urmează să fie dezbătut de Camera Deputaților, unde sunt convins că, de asemenea, votul va fi unul pozitiv.

Mai mult, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că în această săptămână va intra în ședința de Guvern un proiect de lege care prevede că nicio companie nu va mai putea activa în domeniul jocurilor de noroc dacă nu are sediul fiscal în România! Acest flagel îngrijorător, care a luat amploare, poate și trebuie să fie limitat prin astfel de măsuri„, a declarat Sorin Vlașin, senator PSD de Maramureș.

 

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA