AcasăActualitate112DEMERSURI - Creşterea siguranţei elevilor, subiect de discuţie la   Liceul Teoretic „Petru...

DEMERSURI – Creşterea siguranţei elevilor, subiect de discuţie la   Liceul Teoretic „Petru Rareş” din Târgu Lăpuş

spot_img

DISTRIBUIȚI

DEMERSURI Fiecare copil are dreptul la siguranţă, atât în viaţa reală cât şi în cea virtuală. În ceea ce priveşte siguranţa elevilor, o pondere importantă o are felul în care adulţii din jurul lor îi ajută să dezvolte un comportament responsabil şi îi învaţă să conştientizeze riscurile la care se pot expune.

DEMERSURI Şi pentru că împreună sunt mai puternici, poliţiştii Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş s-au alăturat reprezentanţilor Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Socială Maramureş, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, Poliţiei Locale Baia Mare, Serviciului Public de Asistenţă Locală Baia Mare şi HHC, în cadrul demersurilor iniţiate de Inspectoratul Şcolar Maramureş pentru creşterea siguranţei elevilor şi personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

La sesiunea găzduită în această săptămână de Liceul Teoretic „Petru Rareş” din Târgu Lăpuş, la care au participat şi directorii unităţilor de învăţământ din zonă, şeful poliţiei oraşului a adus în discuţie riscurile în faţa cărora copiii se dovedesc a fi cei mai vulnerabili şi a accentuat nevoia supravegherii lor în timpul navigării online.

Comisar de poliţie Gherman Mihai a prezentat aspecte privind siguranţa pe internet, cu referire concretă la jocurile online practicate de tineri, jocuri care îi pot transforma în victime.

Pentru ca tinerii să înţeleagă ambele „feţe” ale mediului digital şi să aleagă responsabil resursele pe care le oferă internetul, este important ca fiecare să aibă permanent în vedere, pe lângă oportunităţi, potenţialele riscuri, să înţeleagă că are dreptul de a fi protejat împotriva acestor situaţii neplăcute şi că poate reacţiona la rândul său.

Şansele ca situaţiile de hărţuire, de furt de date personale, de înşelătorie sau dependenţă scad semnificativ printr-o informare adecvată şi adoptând o atitudine responsabilă.

Accentuând latura preventivă, poliţiştii se vor întâlni în continuare cu elevi, părinţi, profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA