Acasăsinucidere maramuresALEGERI ANTICIPATE ÎN MAREA BRITANIE - Ce urmează să se întâmple, după...

ALEGERI ANTICIPATE ÎN MAREA BRITANIE – Ce urmează să se întâmple, după ce May a convocat alegeri anticipate

spot_img

DISTRIBUIȚI

ALEGERI ANTICIPATE ÎN MAREA BRITANIE Britanicii ar putea să fie chemați din nou la urne, pe 8 iunie. Asta își dorește premierul Theresa May, care a convocat ieri alegeri anticipate în Regat, cu trei ani înainte de termenul în care trebuia să fie organizat următorul scrutin. Parlamentarii se reunesc astăzi pentru a se pronunța prin vot asupra propunerii. scrie Libertatea.

Theresa May cere astăzi Camerei Comunelor să se propune asupra propunerii sale privind organizarea alegerilor anticipate, pe 8 iunie, după aproape un an de când britanicii au votat pentru Brexit, în cadrul referendumului privind ieșirea țării din UE.

„Ţara se uneşte, dar Westminster (Parlamentul – n.r.) nu” a spus Theresa May. Astfel, May a afirmat că este necesară organizarea acestor alegeri anticipate, deoarece alte partide sunt împotriva planului guvernului condus de ea privind Brexit.

Acum, Theresa May va depune în Parlament o moţiune în acest sens, ce va trebui aprobată de două treimi dintre aleşi, adică 434 de parlamentari.

Este așteaptat ca moțiunea să treacă fără probleme, după ce Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, principala formaţiune din opoziţie, a declarat că susţine iniţiativa. În acest caz, Parlamentul Marii Britanii va fi dizolvat pe 3 mai.

Negocierile privind ieșirea țării din Uniunea Europeană vor fi dificile, mai ales că se vor aborda subiecte precum comerț, apărare, dar și buget. În cazul în care conservatorii lui Theresa May vor obține mai multe mandate în Parlament, premierul britanic va avea mai multă libertatea în a-și impune agenda și va putea să-i oprească pe cei care nu sunt de acord cu poziția ei, atât cei din afara partidului ei, cât și pe cei din interior.

În prezent, laburiştii au ameninţat să voteze împotriva acordului final cu UE, Liberal-Democraţii au spus că vor să blocheze funcţionarea Guvernului, iar Partidul Naţional Scoţian spune că va vota împotriva legislaţiei care respinge oficial apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.

„Ceea ce fac ei (rivalii politici – n.r.) pune în pericol munca pe care trebuie să o facem noi pentru a ne pregăti pentru Brexit pe plan intern şi slăbeşte poziţia de negociere a Guvernului în Europa.

Avem nevoie de alegeri generale şi avem nevoie de ele acum. Pentru că acum avem o şansă unică de a rezolva acest lucru cât timp Uniunea Europeană îşi decide poziţia de negociere şi înainte să înceapă discuţiile detaliate”, a afirmat Theresa May, în fața Downing Street, în discursul în care a cerut organizarea alegerilor anticipate pe 8 iunie.

continuarea citeşte AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA