AcasăEvenimentTop amintiri de neuitat din fotbalul mondial

Top amintiri de neuitat din fotbalul mondial

spot_img

DISTRIBUIȚI

Fotbalul este consider sport-rege, cel mai spectaculos dintre sporturi, fiind în același timp, cel mai bine cotat sport la nivel global (venituri de 600 miliarde de dolari, 250 de milioane de practicanți și 4 miliarde de fani). De-a lungul timpului, istoria fotbalului le-a oferit microbiștilor momente și amintiri de neuitat, de la “mâna lui D10s” și până la revenirea spectaculoasă a echipei Liverpool în fața Barcelonei în 2019. Audiențe uriașe, meciuri care rămân în amintirea tuturor, goluri marcate într-o manieră nepământeană – fotbalul este cel mai titrat sport pentru că este și cea mai dinamică modalitate de divertisment!

Momente de aur în istoria jocului de fotbal

Fotbalul este un spectacol, indiferent că este jucat în forma tradițională, pe teren, ori în format electronic, ca joc video sau e-sports sau la cazinou ca sloturi. Pe https://top-cazinos.com/sloturi/ pot fi jucate câteva jocuri ca la aparate ce au ca temă fotbalul, precum Number One, Ultimate Dream Team, Football Frenzy, The Special Ones, Football Fans sau World Football Stars. La fel că în realitate, sloturile cu fotbal le oferă jucătorilor momente unice (rotiri gratuite, runde bonus, simboluri speciale și jackpoturi progresive).

Istoria de aur a fotbalului poate începe cu prezența în număr masiv a fanilor pe stadioane, atunci când au fost înregistrate audiențe record. Finala Campionatului Mondial din 1950 care s-a disputat pe Maracana și la care au participat 199, 854 de persoane a fost câștigată de Uruguay cu 1-0 împotriva marii favorite, Brazilia. Lista celor mai urmărite meciuri în direct include partida din 1937 dintre Scoția și Anglia (3-1), de pe Hampden Park (149,547 de persoane) și meciul dintre Celtic și Aberdeen (2-1) care s-a jucat tot pe același stadion în 1937, în finala Cupei Scoției (147, 365 de participanți).

“Mâna lui D10s Maradona” a adus titlul mondial Argentiei în 1986, Jerry Dudek a adus trofeul UCL în 2005 în vitrina celor de la Liverpool după un meci în care aceștia au revenit de la 3-0 contra “diavolilor milanezi” și au câștigat partida la penaltiuri, iar Barcelona va rămâne cu gustul amar de a fi pierdut calificarea în finala UCL în 2019, după un solid 3-0 în meciul tur contra aceleași echipe, Liverpool. Returul a fost câștigat de către “cei care nu merg niciodată singuri” cu 4-0, aceștia calificându-se în finala pe care aveau să o câștige contra celor de la Tottenham (2-0).

O altă amintire de aur a fotbalului mondial este câștigarea Campionatului European de către Grecia în 2004, naționala elenă reușind să învingă Portugalia cu 1-0. Un rezultat la fel de surprinzător precum a fost și câștigătoarea partidei dintre Coreea de Nord și Italia din 1966, atunci când naționala din Asia a reușit cea mai mare surpriză a turneului mondial.
Speciale vor rămâne și paradele portarului Rene Higuita, care a inventat “parada scorpionului”, loviturile libere cu piciorul stâng ale lui Roberto Carlos, magia lui Pele și Maradona sau titlul câștigat în sezonul 2015-2016 în Premier League de către Leicester City.

Pentru români, amintirile de aur sunt cele de la Campionatul Mondial din 1994, poate singurul moment în care naționala noastră a fost atât de aproape de o semifinală mondială. Numai că fotbalul este plin de surprize, așa că, mai mult ca sigur că încă mai este destul loc în cutia pentru noi amintiri de neuitat!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA