AcasăEvenimentSe întâmplă în România lui Băsescu! Afaceri portocalii fără limită de vârstă!...

Se întâmplă în România lui Băsescu! Afaceri portocalii fără limită de vârstă! Cum a primit un puști de 13 ani un milion de lei din bani publici

spot_img

DISTRIBUIȚI

Nu are încă buletin, dar face afaceri cu instituţii ale statului de când avea 11 ani. Nu, nu este vorba despre vreun “copil-minune” al economiei, ci de fiul unui fost deputat al Partidului Democrat Liberal care în ultimii trei ani a prestat servicii de promovare, pe bani publici, pentru ministere, agenţii, dar şi pentru un departament din subordinea Guvernului României.

Nu ştim dacă Tiberiu Radu, în vârstă de 13 ani, unic acţionar al firmei Ranco Promotional Products SRL, este cel mai tânăr patron din România, însă cu siguranţă este cel mai norocos minor în relaţia cu instituţiile statului. În perioada 2009-2012, compania de publicitate a încheiat 13 contracte cu Ministerul Dezvoltării şi Turismului, Ministerul Educaţiei, Ministerul de Externe, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul guvernului, Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Electrica. În aproape toate cazurile, firma a realizat materiale promoţionale pentru diferite campanii de responsabilizare socială iniţiate de autorităţi. Valoarea totală a acestora, cu TVA, este de aproximativ un milion de lei.

Tatăl, afaceri din umbră
Tânărul patron este fiul lui Octavian Radu, ales deputat în 2004 pe listele Partidului Democrat şi fost acţionar majoritar al firmei de papetărie RTC. El s-a retras din funcţia parlamentară un an mai târziu. La începutul lui 2010, se retrage şi din acţionariatul firmei sale, Ranco Promotional Products SRL, şi îi cedează toate părţile sociale fiului său, care avea numai 11 ani. De atunci afaceristul câştigă contracte cu statul pe bandă rulantă şi nimeni nu îi poate reproşa legătura cu partidul portocaliu dat fiind faptul că nu mai este acţionar la firma „norocoasă”.

Minorul, reprezentat de mama sa
Legea permite ca în acţionariatul firmelor să fie incluse şi persoane minore. Dacă au sub 16 ani, asociaţii trebuie reprezentaţi legal de un major. În cazul de faţă, de reprezentare se ocupă mama băiatului, cofondator alături de soţul său al companiei RTC. Interesant este faptul că anul înfiinţării companiei de papetărie se suprapune cu cel al demisiei lui Octavian Radu din parlament, fapt ce arată intenţia acestuia de a se ocupa de afaceri fără a isca anumite controverse generate de apartenenţa politică.

Lista contractelor Ranco Promotional Products SRL 2009-2012*
MDRT – 134.000 lei, 127.000 lei
Ministerul Educaţiei – 34.000 lei
Ministerul de Externe – 51.000 lei, 4.500 lei, 5.500 lei, 5.000 lei
DRP – Guvernul României – 158.000 lei
IGPR – 33.000 lei
ANOFM – 79.000 lei, 14.000 lei
Electrica – 75.000 lei
Comitetul Olimpic Român – 64.000 lei
*sumele nu conţin TVA
200 de milioane de euro era averea estimată a tatălui lui Tiberiu Radu, în topul 300 al celor mai bogaţi români în 2008. (sursa: ziarulring.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA