AcasăActualitateSocialCLASA PREGATITOARE - Maine, 20 martie, incepe etapa doi de inscriere. Afla...

CLASA PREGATITOARE – Maine, 20 martie, incepe etapa doi de inscriere. Afla aici Planul de scolarizare pentru clasa pregatitoare/clasa 1, 2012-2013

spot_img

DISTRIBUIȚI

La nivelul Inspectoratului Scolar Maramures, proiectul planului de scolarizare pentru clasa pregatitoare/clasa I, 2012-2013,a avut la baza numarul copiilor recenzati din circumscriptia scolara, dar si rezultatul studiului CJRAE (evolutia demografica a populatiei scolare) din care au rezultat date certe despre migrarea copiilor la scolile din municipiul Baia Mare.

Astfel, scolile din municipiu Baia Mare care sunt frecventate de mai mulţi copii care provin din zonele nearondate decât din cele arondate sunt:

  1. Şcoala „Nicolae Iorga” –  662 elevi
  2. Şcoala „Lucian Blaga”-  582 elevi
  3. Şcoala „Dimitrie Cantemir”- 431 elevi
  4. Şcoala „George Coşbuc” –  330 elevi
  5. Şcoala „Nichita Stănescu”-  228 elevi, scoli care au aprobat un numar de clase mai mare decat cel care a rezultat din numarul copiilor recenzati.

Fiind al patrulea an in care s-au respectat circumscriptiile scolare, înscrierea copiilor in prima etapa a decurs fara dificultati.

Fara probleme s-au desfasurat si evaluarile copiilor prin CJRAE, echipele de profesori din centrele / cabinetele de asistenta psihopedagogica deplasandu-se in fiecare gradinita, indiferent de numarul copiilor pentru care parintii au solicitat evaluare. Acest lucru a asigurat consilierea parintilor si determinarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor si evitarea sincopelor in desfasurarea primei etape de inscriere.

In urma finalizării operaţiunilor etapei I in care s-au inscris copiii din circumscriptia scolara situatia se prezinta astfel: la clasa pregatitoare, din cei 2618   recenzati s-au inscris 1.882 copii, iar la clasa I, din cei  3.806 recenzati  s-au inscris 3.424 copii.

Locurile libere ramase pentru clasa pregatitoare sunt 1.374, iar pentru clasa I 1.613. Numarul de locuri libere s-au calculat conform metodologiei: Nr locuri libere = Nr clase aprobate * 25 – MAX (nr_elevi_recenzati;nr_elevi_inscrisi).

In perioada urmatoare, calendarul inscrierilor este:

a)  Etapa 2 (20-27 martie 2012) – vor fi înscrişi copiii care solicită înscrierea la o altă unitate şcolară decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere după repartizarea  copiilor din circumscripţia şcolară a unităţii de învăţământ solicitate;

b) Etapa 3 (23-25 aprilie 2012) — sunt înscrişi copiii care au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculaţi, din lipsă de locuri sau cei care nu au participat la nicio etapă de înscriere şi, în această etapă, solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie;

c)  Etapa 4 (2-9 mai 2012) —  este asigurată înscrierea copiilor care nu au participat la etapele anterioare sau nu au fost înmatriculaţi, din diferite motive.

Pentru etapa 2 -Centrul special de inscrere pentru copii proveniti din alte localitati/ judete este   Scoala cu cls. I-VIII „Ion Luca Caragiale” Baia Mare

 Informatii furnizate de  Inspector scolar general, prof. Pop Mariana

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA