Acasăoameni noiROMÂNII IES ÎN STRADĂ - BNS organizează în 12 decembrie un miting...

ROMÂNII IES ÎN STRADĂ – BNS organizează în 12 decembrie un miting de protest privind Codul fiscal şi se alătură manifestaţiilor societăţii civile împotriva legilor justiţiei

spot_img

DISTRIBUIȚI

ROMÂNII IES ÎN STRADĂ Blocul Naţional Sindical (BNS) organizează în 12 decembrie un miting de protest privind Codul fiscal şi se alătură manifestaţiilor societăţii civile împotriva legilor justiţiei, a anunţat, marţi, liderul BNS Dumitru Costin.

Costin a precizat că mitingul va fi organizat în 12 decembrie, pentru că până atunci se desfăşoară demersuri juridice.

”Ne vom alătura manifestaţiilor organizate de societatea civilă din România pe legile justiţiei, pentru că în ultima perioadă de timp am văzut foarte multe deraieri în discursurile publice ale liderilor politici, de o parte şi de alta, şi nu trebuie să lăsăm acest subiect să fie tranşat în spatele uşilor închise, pentru că discutăm de soarta tuturor cetăţenilor acestei ţări, nu de un lider politic sau altul.

Şi, în egală măsură, să adăugăm, împreună cu societatea civilă, pe lista de teme încă două teme fierbinţi care vizează activitatea noastră, şi anume: faimoasa mutare a contribuţiilor de la angajator la angajat, modificările Codului fiscal şi, în traducere pentru toţi cei care ne urmăresc, modificările Legii 62, care înseamnă de fapt eliminarea îngrădirilor care sunt astăzi în legislaţia naţională asupra drepturilor şi libertăţilor tuturor lucrătorilor din România în a se organiza şi a-şi apăra drepturile şi libertăţile”, a precizat liderul BNS.

El a spus că, în urma modificărilor la Codul fiscal, vor fi afectaţi atât angajaţii din sistemul privat, dar şi cei din sectorul bugetar, conform News.

”Vor fi afectaţi şi lucrători din sectorul bugetar, încă nu realizează consecinţele Legii 153, mulţi dintre ei trăiesc din păcate în stratosferă şi nu văd ce se întâmplă în realitate.

Am colegi care s-au trezit şi au început să facă evaluări propriu-zise şi au constatat că vor fi şi zone bugetare în care marea majoritate a salariaţilor vor fi la nivelul salariului minim. (…)

Avem lucrători din companiile cu capital de stat, avem o listă impresionantă de firme care angajează un număr foarte mare de salariaţi, au zeci de mii de salariaţi, în sectorul de stat, care sunt sub constrângerea faimoasei ordonanţe 26 şi au o mulţime de restricţii şi până nu se elimină acele restricţii nici măcar nu pot face nimic în această perioadă de 20 de zile lucrătoare”, a susţinut Costin.

Liderul BNS a vorbit şi despre situaţia angajaţilor din sistemul privat, care, mai ales în firmele mici, sunt la mâna angajatorilor.

Continuarea AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA