AcasăsiugariuLĂSATA SECULUI 2016 - Ce nu ai voie să faci cu o...

LĂSATA SECULUI 2016 – Ce nu ai voie să faci cu o zi înainte de Postul Crăciunului

spot_img

DISTRIBUIȚI

LĂSATA SECULUI 2016 Postul Crăciunului este primul post din anul bisericesc şi ultimul din anul calendaristic.

LĂSATA SECULUI 2016 Cu o zi înainte de intrarea în postul Crăciunului se prăznuieşte Lăsata Secului, zi în care se fac petreceri în familie, cu multă mâncare şi băutură.

Postul Crăciunului se ţine între 15 noiembrie şi 24 decembrie, iar tradiţia spune că ar fi fost poruncit de Maică Domnului bătrânului Crăciun drept penitenţă pentru că tăiase mâna nevestei sale, care o mosise în staulul în care l-a născut pe pruncul Iisus.

1. NU AŞEZA FARFURIILE PENTRU MÂNCARE LA ÎNTÂMPLARE!

Dacă puneţi farfuriile şi tacâmurile pe masă în mod aleatoriu, acest lucru poate aduce necazuri în gospodărie. Masă se aşează cu faţă spre răsărit, fie că este vorba de prânz sau cină.

2. NU PUNE FAŢĂ DE MASĂ COLORATĂ

Este indicat să foloseşti o faţă de masă albă, la fel şi tacâmurile şi farfuriile deoarece albul este simbolul purităţii, al postului. Albul înseamnă cumpătare şi curăţire sufletească.

3. NU ÎMPRUMUTA PE NIMENI CU NIMIC

Această credinţă populară este valabilă în special în zonele de munte. Nu e binâ să dai obiecte cu împrumut în prima zi de Post şi asta pentru că lupii vor da târcoale casei tale. De asemenea, cel ce împrumută pe cineva cu bani de Lăsată Secului nu va avea parte de ei de sărbători.

4. NU CONSUMA CARNE DE PORC

Nu consuma carne de porc de Lăsată Secului. Este bine să consumi ouă de puică şi ciorbă de peste în această zi importantă.

5. NU SERVI MÂNCAREA NESĂRATĂ

Puţină sare sau deloc în preparatele de peste zi te transformă într-o persoană zgârcită şi fără noroc în anul ce vine, cred bătrânii de la sate.

6. NU SPĂLA HAINE

Nu e bine să depui eforturi fizice mari ori să speli haine în prima vineri din Postul Crăciunului. Dacă faci asta rişti să atragi necazuri nu doar asupra ta ci şi asupra celor dragi ţie.

Problemele sentimentale se pot multiplica dacă ignori acest sfat. La ţară, gospodarii fac treaba înainte cu o zi de Lăsata Secului, pentru că de Postul Crăciunului să fie bine pregătiţi fără pic de sudoare.

detalii AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA