AcasăEvenimentSCANDAL – Un tanar aflat in grija DGASPC Maramures suspectat ca ar...

SCANDAL – Un tanar aflat in grija DGASPC Maramures suspectat ca ar fi abuzat emotional, fizic si posibil sexual, un baiat de 11 ani (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Caz incredibil la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures. O ancheta efectuata de specialistii Directiei a scos la iveala faptul ca un minor in varsta de 11 ani dintr-un Centru de Tip Familial din Sighetu Maramtiei a fost victima unor posibile abuzuri emotionale, fizice si posibil sexuale pe care le-ar fi comis un tanar rezident in acelasi centru. Suspectul, un tanar de 20 ani, este in conflict deschis cu conducerea Directiei Maramures din cauza unor divergente mai vechi. De altfel, la sfarsitul lunii februarie un scandal a tinut capul de afis in presa nationala. O tanara din CTF Sighet ar fi fost fotografiata legata de scaun.

Cine este minorul agresat?

Baiatul in varsta de 11 ani a ajuns in CTF Sighet in luna august 2008 dupa decesul mamei. Aici, a convietuit alaturi de alti copii de varsta lui, dar si de principalul suspect: Alin IStvan, un tanar care beneficiaza de protective sociala pana la 26 ani, chiar daca este major pentru ca urmeaza cursurile unei institutii de invatamant superior. La inceputul acestui an o evaluare psihologica a minorului de 11 ani a pus in garda specialistii DGASPC Maramures. Psihologul a descoperit ca Alin Istvan ar exercita presiuni care constituie forme de abuz emotional si fizic, existand si riscul unui posibil abuz sexual. Asa s-a trecut la monitorizarea minorului, dar si a adultului. Conform monitorizarii s-a aflat ca ar exista o legatura “nepermisa” intre minorul de 11 ani si tanarul de 23 ani: imbratisari repetate, iesiri in oras fara acordul personalului Casei de Tip Familial, tanarul l-ar fi tinut in brate pe minor in repetate randuri. Mai mult, Alin ar fi insistat ca minorul sa doarma cu el in camera, personalul gasindu-i pe amandoi in acelasi pat. Minorul ar fi spus psihologilor ca Alin l-ar saruta pe gura, intra peste el in baie, ba chiar ca obisnuia sa ii atinga zonele intime.

Cine este suspectul?

„Tânărul Istvan Alin, va parasi sistemul de protectie de la Sighetu Marmatiei, conform deciziei Comisiei pentru Protecţia Copilului Maramureş. Motivaţia hotărârii a ţinut cont de specificitatea cazului şi vârsta tânărului, faptul că acesta este student în cadrul unei universităţi din municipiul Oradea, prezenţa permanentă în cadrul unui serviciu de protecţie nefiind întemeiată. Totodată, s-a ţinut cont de faptul că prezenţa tânărului la nivelul CTF Eminescu Sighetu Marmaţiei este de natură să aducă elemente de natură negativă în relaţionarea beneficiarilor serviciului. Tânărul Isvan Alin a contestat în instanţă hotararea CPC Maramureş. La acest moment, în dosar, cauza este în curs de rejudecare, cu termen stabilit de Tribunalul Maramureş pentru data de 13 martie 2013”, a declarat Raoul Dromereschi, şeful Serviciului Asistenţă Socială din cadrul DGASPC Maramureş.

„Coroborând concluziile audierilor şi analiza documentaţiei în caz, se conturează concluzia că, în relaţie cu minorul, tânărul Istvan Alin a manifestat în mod repetat comportamente de tip abuziv emoţional, fizic şi cu conotaţii evident sexuale. DGASPC Maramureş, prin Serviciul Abuz-Neglijare, a depus o sesizare adresată Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, cu privire la posibilele fapte de natură penală ale tânărului Istvan Alin în relaţie cu minorul”, a continuat Raoul Dromereschi. De altfel, purtatorul de cuvant al IPJ Maramures a confirmat faptul ca exista o sesizare cu privire la un posibil abuz emotional, fizic si sexual, pe care politistii o cerceteaza.

Intr-o discutie pe o pagina de socializare pe care am avut-o cu Alin Istvan acesta a spus: “asta e prea de tot. Inscenare din partea DGASPC Maramures deoarece eu sunt de un an de zile cu ei in proces. Pentru asta Directia se va allege cu un nou preoces. O sa va trimit si eu un drept la replica”

Culmea este ca tot astazi pe adresele de email ale jurnalistilor s-a primit o fotografia din CTF Sighet in care o ingrijitoare este surprinsa dormind. Mentionam faptul ca data realizarii fotografiei nu este precizata.

ACTUALIZARE – Declaratia lui Alin

„La data de 14.01.2013 psihologul casei ia chemat la birou pe minorii L. sa-i  oblige sa dea declaratii impotriva mea cei doi nu au dorit sa dea declaratii impotriva mea si dansa a inceput cu o alta strategie incercad sa-i cumpere cu mici ca poate poate vor da o declaratie impotriva mea,dar cei mici nu au dat nici o declaratie iar psihologul sa suparat foarte rau pe ei spunandu-le ca este dezamagita de ei.
Avand in vedere ca se spune ca aveaam  o legatura nepermisa cu minorul de 11 ani si cum ca il imbratisam il sarutam sau chiar ca il pipaiam in zonele intime aceste lucruri sunt total neadevarate deoarece toti colegii casei stiu care este adevarul in realitate.
Este adevarat ca el mai imi sarea in brate deoarece de fiecare data imi spunea ca ma considera ca si un frate mai mare si mi se parea normal sa nu il resping deoarece are nevoie de afectiune mai ales ca si-a pierdut mama si tatal nu si-l cunoaste de la o varsta frageda.

Cat despre faptul cum ca el ar fi dormit la mine in camera sau cu mine in pat  acest lucru nu este adevarat  si asta se poate demonstra cu raportul de predare-primire al casei deoarece orice aspect sau eveniment in neregula se consemneaza in raprul de predare primire.
Eu nu am pus si nu i-am spus niciodata minorului sa nu mearga la scoala ba din contra i-am spus de nenumarate ori sa mearga la scoala pentru a putea sa ajunga si el unde am ajuns si eu cum de altfel le-am spus tuturor colegiilor mei.
El nu a mers la scoala fiindca era bolnav avea viermisori si tratament prescris de medic in acest sens din aceasta cauza nu a mers la scoala si acest lucru se poate demonstra cu raportul de predare-primire unde este scris ca i sa adus tratamentul de catre asistenta,iar inprivinta cumca as fi posesiv cu minorul in cauza se pot intreba colegii mei de casa si chiar minorul,iar cum ca eu l-as fi sarutat pe gura ,l-as fi mangaiat asta deja depaseste sfera SF-ului .
In privinta cum ca s-ar fi confesat la invatator este fals deoarece el este in clasa a 5-a si are diriginte ,cat despre prezenta mea pe locatia ctf MIHAI EMINESCU cum ca ar aduce elemente de natura negativa in relationarea cu beneficiarii locatiei se pot intreba beneficiarii cum relationeaza cu mine si va veti convinge ca cele spuse de asa zisi specialisti nu se confirma,cat despre doamna sef centru MOLDOVAN FLOAREA i-as spune sa nu fie suparata ca am dat-o in ziar cand a furat alimentele copiilor primite din donatii,la fel si ca am dat in presa cum ca angajatii pe care ii are in subordine beau alcool la serviciu si pe deasupra mai si dorm in timpul serviciului ,la fel si cu poza cu fata legata de scaun chiar incep sa cred ca din acesta cauza mi se trage aceasta inscenare ,si in plus sa nu mai mituiasca beneficiarii cu bani sa ii spioneze pe pe educatori si sai spuna ce fac acestia chiar ea m-a pus sa fac poza si sa le dau in presa”.

CITESTE AICI DETALII DESPRE SCANDALUL DE LA SIGHET

VEZI AICI ALTE DETALII DESPRE SUBIECT

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA