AcasăNews AlertINAUGURARE - Se deschide primul Centru de Tranzit din Baia Mare (FOTO)

INAUGURARE – Se deschide primul Centru de Tranzit din Baia Mare (FOTO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

INAUGURARE. Primul Centru de tranzit din Baia Mare va fi inaugurat în 20 septembrie. Lucrările pentru realizarea investiției au fost demarate în urmă cu aproximativ 11 luni și sunt pe ultima sută de metri.

Centrul are o capacitate de 19 locuri și va deservi problemele tinerilor care părăsesc sistemul de protecție al copiilor.

Lucrarea a fost susținută financiar de către un lanț de hypermarket-uri germane, cu arie de acoperire și în România. Proiectul a fost inițiat de către Fundația Hope and Homes for Children România și la finalizarea lucrărilor, centrul va trece în administrarea Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare.

Citeşte şi: INVESTIȚIE – Au început lucrările la realizarea Centrului de tranzit din Baia Mare

Odată finalizat, Centrul de Tranzit va rezolva pe termen scurt și mediu, într-o perioadă cuprinsă între 6 și 24 de luni, problema critică a locuirii pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție din județul Maramureș.

În cadrul centrului, acești tineri vor învăța ce înseamnă să locuiască singuri și vor beneficia de o serie de servicii integrate cum ar fi consiliere, mediere, informare, asistare și monitorizare.

Citeşte şi: INVESTIȚIE – Centrul de tranzit din Baia Mare își deschide curând porțile

Până la momentul demarării acestui proiect, Baia Mare a înregistrat un minus pe segmentul de servicii oferite tinerilor care părăsesc sistemul de protecție al copiilor. Mai exact, municipiul nu a avut posibilitatea de a oferi astfel de servicii pentru tineri. Astfel, ei deveneau o posibilă țintă a incapacității de a se integra în societate.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA