Acasăsinucidere maramuresCEREMONIE - La situl antic din Atena a fost aprinsă flacăra olimpică...

CEREMONIE – La situl antic din Atena a fost aprinsă flacăra olimpică de la JO 2016

spot_img

DISTRIBUIȚI

Flacăra olimpică a fost aprinsă în Atena, la templul zeiţei Hera. Torţa urmează să facă un tur prin Vechea Elada, iar apoi va fi predată autorităților din Rio de Janeiro, arată B1 TV.

Din partea României, la ceremonie a participat preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec.

Flacăra olimpică urmează să străbată Grecia timp de şase zile. Traseul în lungime de 2.235 km include oraşul Maraton, insulele Zakynthos şi Corfu, precum şi șapte situri arheologice. Prima persoană care a primit torţa a fost gimnastul grec Eleftherios Petrounias, Campion European şi Mondial în 2015.

Un refugiat sirian care a solicitat azil în Grecia se va număra şi el printre alergătorii care vor participa la ştafeta flăcării olimpice.

În total, 450 de persoane vor participa la ştafeta flăcării olimpice din Grecia, care se va încheia în 27 aprilie, pe stadionul Panathinaikos, arenă care a găzduit prima ediţie a Jocurilor Olimpice moderne, desfăşurată în 1896 la Atena. Aici, flacăra olimpică urmează sa fie predată în mod oficial Braziliei, în cursul unei ceremonii.

b1.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA