AcasăActualitateSocialAproximativ 500 de misiuni executate de către Jandarmeria Maramureş în luna septembrie

Aproximativ 500 de misiuni executate de către Jandarmeria Maramureş în luna septembrie

spot_img

DISTRIBUIȚI

Activitatea structurilor de jandarmerie este concentrată pe respectarea legalităţii, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, asigurând totodată starea de echilibru social. Activităţile desfăşurate de forţele de ordine publică se materializează în misiuni de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice.

Astfel, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş a executat pe parcursul lunii precedente 49 misiuni de asigurare a ordinii publice, cu un efectiv total de 850 jandarmi. Astfel s-au asigurat măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică la manifestările organizate pe raza judeţului, dintre care amintim turneul de handbal feminin pentru calificările, volei masculin, meciurile de rugby, Festivalul Antic şi Medieval Sighetu Marmaţiei, Toamna Băimăreană – Sărbătoarea Castanelor, precum şi manifestările de protest împotriva Proiectului Roşia Montană.

Pe timpul asigurării misiunilor specifice de ordine şi siguranţă publică, jandarmii au aplicat 65 sancţiuni contravenţionale din care 44 amenzi în valoare de 12.300 lei, au ridicat bunuri în vederea confiscării în valoare de 360 lei şi au fost conduse 3 persoane la sediul poliţiei, nefiind înregistrate situaţii sau evenimente care să necesite folosirea forţei de către jandarmi. De asemenea au fost întocmite actele de constatare pentru un număr de 2 fapte săvârşite de un autor pe timpul desfăşurării Festivalului Anticla SighetuMarmaţiei.

Posturile de jandarmi montane, au executat 89 misiuni de menţinere a ordinii publice, cu accent pe traseele turistice adiacente dar şi pe zona complexelor turistice, informarea, îndrumarea şi acordarea de asistenţă turiştilor, executând în acest sens 138 patrule cu un efectiv de 279 jandarmi, acţionându-se zilnic cu o medie 9-10 jandarmi.

Pe timpul executării misiunilor, Posturile de Jandarmi Montane au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale pe timpul executării misiunilor de menţinere a ordinii publice în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice adiacente.

Jandarmeria Maramureş a organizat şi desfăşurat 315 misiuni de menţinere a ordinii publice prin sistemul patrulelor mixte sau independente de ordine publică în mediul urban şi rural executate în zonele de siguranţă publică în localităţile Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Târgu Lăpuş, Şomcuta Mare, Borşa şi Fărcaşa, precum şi în localităţile rurale aparţinând acestora, executând în acest sens 726 patrule mixte sau independente, cu un efectiv total de 1118 jandarmi. Pe timpul desfăşurării activităţilor de menţinere pe raza localităţilor urbane şi rurale, jandarmii din compunerea patrulelor mixte sau independente de jandarmi au aplicat 324 sancţiuni contravenţionale, au întocmit actele de constatare pentru 5 infracţiuni fiind identificaţi 5 autori şi au participat la constatarea a 12 infracţiuni în comun cu agenţii de poliţie fiind identificaţi 8 autori. Totodată au fost ridicate bunuri în valoare de 1260 lei şi au fost conduse la sediul poliţiei 17 persoane.

În baza protocolului încheiat la nivel M.A.I., efective de jandarmi au participat la 4 acţiuni de sprijin a executorilor judecătoreşti cu un efectiv de 17 jandarmi, desfăşurate pe raza localităţilor Săcel, Strâmtura,Sighetu Marmaţiei şi Borşa, acestea încheindu-se fără incidente deosebite.

La solicitarea administraţiilor publice locale au fost executate 9 acţiuni comune, din care 3 cu reprezentanţi ai administraţiei publice Sighetu Marmaţiei în zona Pieţelor Agroalimentare, 2 acţiuni pentru sprijin demolare construcţie în Sighetu Marmaţiei şi 4 acţiuni cu S.C. Urbis Baia Mare, cu un efectiv total de 39 jandarmi. Urmare a acestor acţiuni, jandarmii au aplicat 22 sancţiuni contravenţionale din care 4 amenzi în valoare de 1400 lei.

În baza Planului de măsuri privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, la nivelul structurilor inspectoratului au fost executate 8 misiuni, constând în 3 acţiuni pentru combaterea absenteismului şcolar, misiuni care s-au desfăşurat fără evenimente. Acestea s-au desfăşurat pe raza localităţilor Sighetu Marmaţiei, Borşa şi Vişeu de Sus. Celelalte misiuni au constat în asigurarea protecţiei la centrul de evaluare a contestaţiilor dela Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale din care 12 amenzi în valoare de 300 lei.

În baza planurilor de colaborare cu I.T.R.S.V. Cluj şi cu Direcţia Silvică Maramureş, jandarmii au participat la 4 acţiuni, organizate în zonele aparţinând Ocoalelor Silvice Şomcuta Mare, Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus cu un efectiv total de 9 jandarmi. Pe timpul executării acestor misiuni, jandarmii au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale din care 2 amenzi în valoare de 900 lei.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA