AcasăActualitate112ÎN JUDECATĂ – Polițiști și instructori auto, trimiți în judecată

ÎN JUDECATĂ – Polițiști și instructori auto, trimiți în judecată

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎN JUDECATĂ  Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au trimis în judecată 42 de persoane, dintre care 8 agenți de poliție de la Serviciul Public Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București și 19 instructori auto, pentru săvârșirea unor fapte de corupție.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, infracțiunile sunt de luare de mită, dare de mită, cumpărare de influență, trafic de influență și complicitate la luare de mită, relatează Agerpres.

Procurorii susțin că, în urma cercetărilor desfășurate în cauză ca urmare a denunțurilor formulate și sesizărilor din oficiu, au fost descoperite mai multe persoane (instructori auto și lucrători de poliție din cadrul Serviciului Public Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București) care cereau sume de bani, cuprinse între 250 – 350 de euro, de la cei care doreau să promoveze proba traseului în vederea obținerii permisului.

Astfel, s-a stabilit că elevii promiteau sau remiteau sume de bani cuprinse între 250 – 350 de euro unor instructori auto, care aveau influență asupra polițiștilor examinatori, în scopul promovării frauduloase a probei traseului.

În continuare, instructorii, direct sau prin intermediari, transmiteau o parte din sumele provenite de la elevi polițiștilor examinatori, cu titlu de mită.

Modul de operare era următorul: instructorul auto era cel care făcea oferta elevului/candidatului de a-i înlesni promovarea examenului de conducător auto (proba practică) în schimbul unei sume de bani; oferta era făcută fie unui elev/candidat care nu a promovat o dată/de mai multe ori proba practică, fie unui elev/candidat care urma să susțină proba pentru prima dată.

Instructorul auto primea suma de bani (în general între 250 și 350 de euro) de la candidat sau de la o persoană apropiată acestuia, înainte sau imediat după examen.

Înainte de momentul examenului, instructorul auto discuta cu polițistul examinator (fie direct, fie prin intermediul unui alt instructor care avea „intrare” la lucrătorul de poliție respectiv și era desemnat de acesta ca și „colector”sau „casier”) pentru a-i face acestuia cunoscută identitatea elevului pentru care s-a realizat intervenția.

Mai multe, aici.

Sursă foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA