AcasăEvenimentSportLA SUPERLATIV – Doi străini din lotul băimărenilor, desemnați cei mai buni...

LA SUPERLATIV – Doi străini din lotul băimărenilor, desemnați cei mai buni rugby-ști în 2016!

spot_img

DISTRIBUIȚI

LA SUPERLATIV În cadrul Galei Superlativele anului 2016, uvertura de origine fijiană Ratu Taniela Rawaga Maravunawasawasa, component al echipei CSM Știința Baia Mare, este unul dintre laureați.

În bătălia pentru “Cel mai bun străin din campionatul intern”, Maravunawasawasa, venit la  Baia Mare în iarna lui 2015, a acumulat în faza voturilor suporterilor un număr de 362 de voturi, cu 12 mai multe față de căpitanul georgian de 33 de ani Bidzina Shamkaradze.

Maravunawasawasa este născut pe data de 30 aprilie 1986 în Lautoka – Fiji. Are 1,79 m şi 90 de kg şi face parte din naţionala statului Fiji, respectiv al celui de rugby în 7. A debutat la naţională împotriva statului Samoa în anul 2007, într-un meci din cadrul Cupei Naţiunilor Pacificului. Cu cele 103 puncte realizate ocupă locul doi în topul celor mai prolifici marcatori ai Cupei Naţiunilor Pacificului.

În 2012 sub culorile echipei Jaffna Challengers a evoluat la turneul de rugby în 7 din Sri Lanka. Până la venirea sa la Baia Mare, Maravunawasawasa, a mai evoluat pentru gruparea din Hexagon, S.U.Agen Lot-et-Garonne (din liga secundă Pro D2), Grenoble, respectiv Navy Sports Club Sri Lanka.

Sud africanul Van Heerden, cel mai bun străin naturalizat

johannes-van-heerden

Ca urmare a voturilor exprimate în primă fază de iubitorii de rugby din România întregite de opțiunile mai multor specialiști precum: Lynn Howells – directorul tehnic al reprezentativei României, Marius Tincu – antrenorul echipei naționale, Bogdan Munteanu – antrenor federal, Alexandru Lupu – antrenorul echipei naționale de rugby în 7, Alexandru Achim – Departamentul Tehnic al Federației Române de Rugby, Marius Iacob director tehnic de rugby 7, Ciprian Popa – director Național de Dezvoltare, la secțiunea “Cel mai bun jucător român naturalizat din campionatul intern”, Johannes Petrus Van Heerden s-a impus fără drept de apel în fața celor patru timișoreni Stephen Shennan, Tangimana Fonovai, Paula Kinikinilau și Jody Rose.

Sud-africanul, născut la Pretoria acum 30 de ani, a fost adus la CSM Știința Baia Mare în vara lui 2012, prezența lui în lotul zimbrilor sporind forța liniei a doua. După ce în 2015 a devenit eligibil pentru prima reprezentativă, fiind prezent și la Cupa Mondială găzduită de Londra, în acest an, Johannes Van Heerden a evoluat în 10 din cele 11 partide jucate de tricolori. Cele 976 de voturi atribuite de suporteri vin să încununeze remarcabila evoluție a acestui model de jucător profesionist.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA