AcasăEvenimentCalugarul Andrei din Baia Mare a fugit cu banii unei manastiri din...

Calugarul Andrei din Baia Mare a fugit cu banii unei manastiri din judetul Salaj. Se zvoneste ca ar fi plecat pe muntele Athos (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

foto adevarul

S-a lasat prada pacatelor lumesti si a furat toti banii din manastire. Este vorba despre Calugarul Andrei (35 ani) de la manastirea din Bobota, judetul Salaj care este cautat de politisti pentru delapidare. Calaugarul care traia de un an de zile impreuna cu alte 8 persoane sub acelasi acoperis i-a lasat fara cuvinte cand intr-o noapte s-a facut nevazut. Speriati ca i s-ar fi putut intampla ceva calugarii l-au cautat in odaia sa insa surpriza, acesta nu era plecase dar nu cu mana goala: a luat cu el banii care ar fi trebuit sa ramana pentru lucrarile care se efectueaza la manastire.

Localnicii sustin ca la manastire calugari vin si pleaca iar multi dintre ei pot fi impostori. Politistii au pornit pe urmele fugarului insa la domiciliu din Baia Mare nu l-au gasit. Se zvoneste ca ar fi plecat la muntele Athos. Purtator de cuvant la politie Salaj, Tincuta Dumuta a declarat ca „Staretul manastirii ne-a sesizat ca unul dintre calaugari, a luat suma de 20.000 de mii de lei, 1200 de Euro si un aparat fot in valoare de 2.500 de lei. Fusese desemnat de parintele staret sa se ocupe de finantele manastirii.” Politistii fac cercetari in continuare.

Purtator de cuvant, episcopia Salaj: „Nu am avut probleme cu el, ne-a vizitat de cateva ori iar toata lumea era incantata de munca pe care o depunea. El a fost numit sa se ocupe de bani. Nu ne-am asteptat la asa ceva, daca va fi prins va trebui sa raspunda pentru ce a facut si depinde de staret daca il va primi inapoi la manastire” a declarat Preotul Gabriel Gârdan, purtatorul de cuvant al Episcopiei Salaj.

(sursa: ztv.ro)

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA