AcasăAdministrațieVESTE BUNĂ PENTRU BĂIMĂRENI: UNDE SE VREA, SE POATE! Până la data...

VESTE BUNĂ PENTRU BĂIMĂRENI: UNDE SE VREA, SE POATE! Până la data de 11 septembrie, vom avea un nou spațiu modelat și dotat conform nevoilor și standardelor în vigoare, care să poată să găzduiască cel puțin 40 de copii antepreșcolari

spot_img

DISTRIBUIȚI

Există o cerere tot mai mare la nivel de Baia Mare pentru creșe, doar în acest moment existând cel puțin 300 de copiii pe care părinții nu au unde să îi înscrie.

În acest sens, primarul interimar Doru Dăncuș împreună cu cei din conducerea Grădiniței numărul 8 din Baia Mare au găsit soluția prin care, până la momentul finalizării celor două creșe care se construiesc în cartierele Vasile Alecsandri și Gării, să creeze un spațiu pentru cel puțin 40 de antepreșcolari, care să fie funcțional până la data de 11 septembrie.

„Avem o cerere din ce în ce mai mare în Baia Mare de locuri pentru copii în creșe, chiar în acest moment avem aproximativ 300 de dosare depuse pentru antepreșcolari, pe care nu putem să le onorăm din lipsă de spațiu. Există în derulare două investiții în acest sens, două proiecte majore care implică o creșă de mari dimensiuni în zona Gării și una de dimensiuni mai mici, în cartierul Vasile Alecsandri, zona străzii Melodiei astfel, vom putea crește capacitatea de preluare până la 150 de copii. Dar, până când acestea vor fi finalizate, avem nevoie să identificăm și să punem în aplicare și alte soluții.

Astăzi am vizitat Grădinița numărul 12 de pe strada Industriei, care este o structură a Grădiniței numărul 8 și care, în aceste momente, găzduiește doar o mică grupă de grădiniță, deși spațiu există. Am ajuns la concluzia că, printr-o investiție relativ mică, putem să pregătim și să dotăm acest spațiu pentru a putea găzdui minim 40 de antepreșcolari, începând cu data de 11 septembrie. Nu stopăm activitatea unității ca grădiniță, la nevoie vom avea loc și pentru o grupă de preșcolari. Vom face, însă, îmbunătățiri la tot ceea ce înseamnă instalații sanitare, sala de mese pentru a răspunde adecvat nevoilor copiilor și vom dota spațiul cu mobilierul necesar. Este complicat ca în acest spațiu să putem concepe o bucătărie funcțională și conformă într-un timp atât de scurt. Din acest motiv masa pentru cei mici va fi pregătită în bucătăria Grădiniței numărul 8, aflată în apropiere, și livrată zilnic, la ora de prânz, grupelor de creșă pe care le vom avea aici.
În următoarele zile vom face o evaluare a tuturor lucrărilor și achizițiilor necesare pentru a putea avea o creșă funcțională până la data de 11 septembrie”, a declarat Doru Dăncuș, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA