AcasăActualitatePoliticSPATII VERZI - Plantările de toamnă, o acţiune de amploare în Baia...

SPATII VERZI – Plantările de toamnă, o acţiune de amploare în Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Încă de săptămâna trecută, pe mai multe artere din municipiul Baia Mare, zone centrale, dar şi în cartiere, angajaţi ai societăţii care se ocupă de zonele verzi au intervenit la săparea de gropi unde şi-au găsit deja sau urmează să îşi găsească casă puieţi din diverse specii de arbori. Plantările de toamnă, pe lângă plantările din primăvară şi început de vară, au ca scop revitalizarea oraşului nostru. În contextul în care primarul Cătălin Cherecheş îşi doreşte să facă din Baia Mare cel mai curat şi mai verde oraş din România, aceste acţiuni reprezintă paşi mărunţi, dar necesari pentru municipiu. În această perioadă un total de 1.000 de arbori vor fi plantaţi atât în centrul oraşului, cât şi în cartiere. Majoritatea dintre aceştia sunt puieţi de platani, dar vor fi plantaţi şi stejari, arţari, tei şi salcii.
„Am ales în preponderenţă puieţi de platani, deoarece cresc mari, sunt rezistenţi şi aduc un plus de imagine, dar contribuie şi la creşterea calităţii vieţii băimărenilor. Vom mai planta şi salcii pe malurile Săsarului, dar şi arţari, tei şi stejari pe mai multe străzi din cartierele oraşului nostru. Cunoaşteţi cu siguranţă dorinţa mea, împărtăşită şi de băimăreni, cea de a face din municipiul Baia Mare cel mai curat şi mai verde oraş din România. În acest context, pe lângă parcuri şi alte zone verzi, sunt importante şi aliniamentele stradale, unde ne dorim în viitor cât de mult verde. Pe lângă că aducem un plus inestimabil mediului înconjurător, aceşti arbori vor avea un rol important în ceea ce priveşte calitatea aerului pe care îl respirăm, dar şi din punct de vedere al esteticii. Pe lângă aceşti arbori vom mai planta şi lalele, trandafiri şi gard viu”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Află pe ce străzi şi ce fel de arbori sunt plantaţi în această toamnăPeste 400 de platani sunt plantaţi în această toamnă pe Bd. Unirii, Bd. Bucureşti, Bd. Independenţei, dar şi pe străzile Mărgeanului, Progresului, Mihai Eminescu, Vasile Lucaciu şi în zona locurilor de joacă. Aproximativ 200 de stejari vor fi plantaţi pe Bd. Traian, Bd. Republicii, str.Victoriei şi zonele adiacente. 100 de arţari îşi vor găsi locul pe străzile Vasile Alecsandri, Hollosi Simon si 22 Decembrie, în timp ce 150 de tei vor fi plantaţi pe străzile Hortensiei, Reconstrucţiei, Luminişului, Victor Babeş, Iuliu Maniu, Luptei şi Bd. Traian. Pe malurile Săsarului, în această toamnă, 150 de salcii vor fi plantate. Pe lângă arbori, în diverse zone din oraş, se va trece şi la plantarea a 4.000 de trandafiri, 2.000 de metri lineari de gard viu şi 5.000 de bulbi de lalele.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA