Acasăoameni noiBĂTRÂNEŢE HAINE GRELE - 670 de foști parlamentari iau pensie specială; 61...

BĂTRÂNEŢE HAINE GRELE – 670 de foști parlamentari iau pensie specială; 61 de aleși au făcut cerere la sfârșitul lui 2016

spot_img

DISTRIBUIȚI

BĂTRÂNEŢE HAINE GRELE 670 de foști parlamentari iau în acest moment pensie specială, iar 61 de aleși au făcut cerere la sfârșitul lui 2016, la încheierea mandatului de 4 ani în Legislativ, potrivit răspunsului celor două Camere ale Parlamentului, la solicitarea Libertatea.

BĂTRÂNEŢE HAINE GRELE În total, Parlamentul României are anul acesta un buget de peste un miliard de lei, pentru pensiile senatorilor și deputaților care au făcut cerere să primească această indemnizație pentru limită de vârstă, scrie Libertatea.

8.497.800 lei este bugetul Camerei Deputaților pe 2017, pentru plata pensiilor speciale ale foștilor aleși

Cele mai multe cereri pentru indemnizația specială au venit de la deputații care nu au mai reușit să intre în Parlament.

Astfel, de la sfârșitul legislaturii trecute, la sfârșitul lui 2016, până în data de 27 februarie, la Secretariatul general al Camerei Deputaților au fost înregistrate 39 de cereri privind acordarea indemnizației pentru limita de vârstă, prevăzuta de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor și al senatorilor, republicată, potrivit răspunsului forului legislativ.

Numărul total de beneficiari ai indemnizației pentru limita de vârstă, pentru care s-au plătit aceste drepturi în luna februarie, este de 469 de persoane.

Astfel, la acest moment, Camera Deputaților plătește 1.344.043 lei pentru pensiile foștilor aleși. În bugetul aprobat pentru Camera Deputatilor din acest an, la articolul bugetar “Indemnizații pentru foștii demnitari, este prevăzută suma de 8.497.800 lei.

Senatul plătește 201 de pensii ale foștilor aleși, bugetul pe 2017 este de peste 3 milioane de lei

Senatul României a transmis, la solicitarea Libertatea, că de la finalul legislaturii trecute și până în prezent au fost înregistrate la Cabinetul Secretarului general un număr de 22 de solicitări pentru acordarea indemnizației pentru limită de vârstă.

În luna ianuarie, Senatul plătea 201 pensii, pentru foștii aleși, valoarea acestora ajungând, în total, la 601.511 lei.

Senatul mai precizează că bugetul prevăzut pentru plata indemnizațiilor pentru limită de vârstă, în anul 2017, este de 3.891.00 lei.

continuarea AICI

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA