AcasăEvenimentSportREVENIRE DE SENZAȚIE – La 34 de ani, Marian Drăgulescu a luat...

REVENIRE DE SENZAȚIE – La 34 de ani, Marian Drăgulescu a luat argint la mondiale și s-a calificat la JO Rio 2016!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Gimnastul Marian Drăgulescu a cucerit medalia de argint la sărituri, la Campionatele Mondiale de la Glasgow, cu 15,400 puncte, după ce a încheiat concursul în urma nord – coreeanului Ri Se-Gwang (15,450), dar înaintea americanului Donnell Whittenburg (cu 15,350).

Aceasta este a doua medalie a României la Mondialele de gimnastică, după bronzul Larisei Iordache de la individual compus.

Astfel, bucureşteanul de 34 de ani, cvadruplu campion mondial la sărituri (2002, 2004, 2006), şi-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro. Marian Drăgulescu mai are în palmares, la Campionatele Mondiale, alte patru medalii de aur, la sol (2001, 2002, 2006 şi 2009), şi un argint la sărituri (2003).

Tot la sărituri, sportivul legitimat la CSA Steaua a cucerit bronzul olimpic în 2004 (când şi-a mai trecut în palmares alte două medalii olimpice, un argint la sol şi un bronz, cu echipa), plus trei titluri europene (2002, 2004 şi 2006).

Drăgulescu s-a retras din activitate după JO din 2012, dar a revenit la începutul acestui an cu dorința de a evolua la Olimpiada din 2016, obiectiv pe care l-a obținut astăzi.

Faptul că lotul feminin a ratat prezenţa în finala pe echipe la CM de la Glasgow, o contraperformanţă istorică în ultimii 40 de ani, a iscat un scandal între COSR şi FR Gimnastică, după ce forul olimpic a dat un ultimatum organismului condus de Adrian Stoica, pentru cooptarea tehnicianului Nicolae Forminte, „precizarea poziţiei antrenorilor Octavian Belu şi Mariana Bitang”, cooptarea unui „antrenor străin expert în pregătirea pentru aparatul „paralele inegale”, al cărui contract va fi plătit de COSR, precum şi o strategie pe termen lung.

Anul trecut, naţionala feminină de gimnastică s-a clasat pe locul al patrulea la Campionatele Mondiale, la o jumătate de punct de medalia de bronz.

Echipa masculină de gimnastică artistică a României a ocupat locul 14 în calificări, luni seara, astfel că a ratat finala pe echipe sau să obţină calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA