AcasăActualitateSocialÎNGRIJORĂTOR - Peste 100 de copii instituţionalizaţi, victime ale abuzurilor în 2015

ÎNGRIJORĂTOR – Peste 100 de copii instituţionalizaţi, victime ale abuzurilor în 2015

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎNGRIJORĂTOR Peste 100 de copii instituţionalizaţi din cei 20.291 aflaţi în centrele de plasament din România au fost victime ale abuzurilor, neglijării sau exploatării în anul 2015, potrivit datelor furnizate agenţiei mediafax de Ministerul Muncii.

ÎNGRIJORĂTOR „Potrivit informaţiilor primite de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), în anul 2015 au fost confirmate 101 situaţii de abuz, neglijare sau exploatare în serviciile de tip rezidenţial, pe baza datelor centralizate de la Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţe/sectoare ale municipiului Bucureşti”, transmite Ministerul Munci.

La 31 martie 2016, în România existau 1.477 de servicii de tip rezidenţial destinate copilului separat temporar sau definitiv de familie, unităţi care în anul 2015 găzduiau 20.291 copii, precizează instituţia. Dintre aceştia. doar 32 au fost adoptaţi.

Una dintre probleme cu care se confruntă instituţiile care au în grijă minori este slaba pregătirea a angajaţilor.

„În majoritatea cazurilor supuse controlului, care au vizat şi acest aspect, reprezentanţii ANPDCA au constatat că prevederile în acest sens nu sunt respectate, motivaţia principală fiind lipsa resurselor bugetare. Conform legislaţiei din prezent, fiecare angajat al serviciilor rezidenţiale trebuie să beneficieze anual de cursuri de formare de specialitate,asigurate prin bugetul angajatorului. Practic, sub-ocuparea şi slaba pregătire profesională a unor categorii de personal sunt principalele probleme cu care se confruntă serviciile de tip rezidenţial”, explică Ministerul Muncii.

continuarea aici

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA