AcasăActualitate112SUNTEM MÂNDRI DE SALVATORII MARAMUREȘENI! Salvamontiștii au reușit o nouă intervenție de...

SUNTEM MÂNDRI DE SALVATORII MARAMUREȘENI! Salvamontiștii au reușit o nouă intervenție de succes în Munții Maramureșului: au salvat viața unui ucrainean în hipotermie și cu degerături, blocat pe munte

spot_img

DISTRIBUIȚI

Seară cu acțiune de căutare/salvare pentru Salvamont Maramureș, în zona Munții Maramureșului. Un bărbat din Ucraina a dat alarma menționând că în zona prin care a trecut se află un alt bărbat ucrainean care are nevoie de ajutor. Acesta se afla într-o hipotermie severă, cu degerături și nu se mai putea deplasa.

O echipă de salvatori montani, împreună cu polițiști de la Poliția de Frontieră s-au deplasat în zona menționată.

Datorită informațiilor privind starea precară de sănătate a cetățeanului ucrainean și ținând cont de condițiile meteo deosebite, s-a solicitat în sprijin și elicopterul.

Cetățeanul ucrainean a fost găsit în timp record de echipele de salvare, fiind coborât la baza muntelui unde a fost predat echipajelor medicale venite în sprijin și transportat la unitatea medicală pentru investigații mai ample.

„Bărbatul se afla în hipotermie și prezintă degerături la membrele inferioare, iar starea lui de sănătate este precară datorită condițiilor în care s-a expus, dar ceea ce este cel mai important…. este în viață. Cu siguranță noaptea geroasă care urmează, cu temperaturi pe munte de până la -15 grade, putea avea un efect fatal în cazul în care bărbatul ar fi rămas pe munte”, arată Salvamont Maramureș.

Coborârea a fost dificilă, datorită condițiilor meteo și a statului generos de zăpadă. Cu atât mai mult merită salvatorii aprecierea noastră. Felicitări tuturor celor care au participat la această acțiune de salvare!

ActualMM

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA