AcasăEvenimentSportHANDBAL - Campioanele lumii vorbesc despre experiența de la Campionatul Mondial

HANDBAL – Campioanele lumii vorbesc despre experiența de la Campionatul Mondial

spot_img

DISTRIBUIȚI

Echipa națională de handbal a României s-a întors luni seară în țară. Fetele de aur au ajuns pe pământ românesc foarte fericite, cu medaliile de bronz cucerite la Campionatul Mondial. Adriana Nechita, Valentina Ardean-Elisei, Luciana Marin, Gabriella Szucs, Paula Ungureanu, Melinda Geiger, Gabriela Perianu, Ana Maria Tănăsie, Ionica Munteanu și Patricia Vizitiu sunt jucătoarele din componența HCM Baia Mare și care s-au luptat timp de două săptămâni pentru a aduce o performan­ță memorabilă pentru România.

Alice, căpitanul echipei naționale dar și al echipei HCM Baia Mare, a dat totul pe teren, iar determinarea și reușitele ei au transformat-o în cea mai bună extremă stânga a Campionatului Mondial. Faptul că a suferit o ruptură de piramidă nazală în meciul împotriva Braziliei nu a împiedicat-o nici pe Gabriella Szucs să reintre în teren alături de colegele sale de la HCM Baia Mare și să lupte „PENTRU NOI!”, așa cum se încurajau fetele de aur la fiecare time out. Pentru România a jucat și Adriana Nechita, care a calificat mai departe România cu golul înscris în ultima secundă în poarta Danemarcei, iar Paula Ungureanu, îngerul dintre buturile HCM-ului, a avut cel mai bun coeficient la apărarea loviturilor de la 7 metri.

fete1

Ajunse în România, fetele de la HCM Baia Mare, componente ale echipei naționale de handbal, au transmis suporterilor un mesaj de mulțumire pentru faptul că au fost alături de ele necondiționat. Mai mult, înainte de a avea parte de o binemeritată vacanță de sărbători, fetele au vorbit și despre Campionatul Mondial și ce a însemnat pentru ele această performanță uluitoare.

Ce a însemnat pentru voi această performanță înregistrată la Campionatul Mondial având în vedere ca ați reprezentat cu succes atât România, cât și Baia Mare?

• Luciana Marin: Pentru fiecare sportiv este o onoare să participe la acțiunile echipei naționale! A fost o experiență și o perioadă frumoasă participarea la acest Campionat Mondial care ne-a adus multă satisfacție și fericire atât pe plan personal, cât și profesional.
• Valentina Ardean-Elisei: Este o mare performanță pentru noi și pentru handbalul românesc. Ne bucurăm că am luat această medalie, este rodul muncii noastre.
• Adriana Nechita: Este o performanță extraordinară pentru noi, pentru Baia Mare și pentru România. Am muncit foarte mult pentru a confirma că merităm aceste medalii. După 10 ani de pauză am urcat din nou pe podiumul mondial, iar acest lucru înseamnă foarte mult pentru noi. Sentimentul pe care-l trăim acum este de nedescris.
• Gabriella Szucs: Să participi la un Campionat Mondial și să reprezinți o țară, un oraș care îți este aproape de inimă, este o senzație minunată, de nedescris.
• Patricia Vizitiu: Mă bucur că am fost foarte multe jucătoare de la Baia Mare. Acest lucru este foarte bun și pentru echipa noastră de club pentru că vin cu un alt moral și eu și restul fetelor mai ales după ce s-a întâmplat la Campionatul Mondial. După cele trei înfrângeri noi am dovedit că putem să schimbăm mentalitatea românească. Ceea ce am trăit noi acolo nu am trăit niciodată, nici pe perioada Oltchimului, nici în toți anii mei la națională. În primul rând ne-am cunoscut și altfel. A fost ceva de vis!

Care a fost momentul cheie pentru România la acest Campionat Mondial?
• Luciana Marin: După părerea mea momentul-cheie la acest Campionat Mondial a fost cel dinaintea meciului cu Brazilia când am reușit să ne descoperim așa cum suntem NOI de fapt. A fost un moment care ne-a ajutat să avem încrederea de care avea nevoie echipa națională!
• Valentina Ardean-Elisei: Momentul cheie de la acest Campionat Mondial a fost jocul cu Brazilia. Ne-am demonstrat nouă în primul rând că numai ca o echipă putem să avem rezultate pozitive.
• Adriana Nechita: Momentul cheie a fost jocul din optimi. De la acel meci echipa noastră a jucat un handbal de calitate reușind să ne ridicăm la nivelul acestei competiții.
• Gabriella Szucs: Să știi că pentru tine este important ca nivelul de performanță să fie cât mai înalt pentru a obține cel mai bun rezultat și să faci tot posibilul să câștigi în fața unei campioane mondiale, să funcționezi ca o inimă și să lupți până în ultima clipă chiar și rănit.
• Patricia Vizitiu: Am avut o ședință, înainte de meciul cu Brazilia, în care ne-am spus tot ce am avut pe suflet și eu cred că de la acea discuție totul a luat o altă întorsătură. Și spre fericirea noastră totul s-a terminat foarte bine. În primul rând am jucat pentru NOI, pentru familiile noastre și pentru oamenii care într-adevăr ne-au susținut, indiferent de moment. Și eu zic că chiar și la Baia Mare putem să ne calificăm mai departe în Liga Campionilor. Eu am încredere în echipă și vreau să aducem în Baia Mare ceea ce am trăit la națională pentru că nu avem nimic de pierdut. Avem dorință și am jucat cu inima. Asta este cel mai important, când joci cu inima lucrurile vin de la sine. Eu consider că în Baia Mare avem o echipă foarte unită și sunt chiar mul­țumită de ce am găsit în Baia Mare și rog suporterii să fie alături de noi. Poate vor veni și momente în care vom greși dar să aibă încredere până la sfâr­șit. Mai ales că multe jucătoare din Baia Mare suntem la echipa națională și vom veni cu altă dorință.

Un mesaj pentru suporterii care au fost alături de voi.

• Luciana Marin: Le mulțumim din suflet celor care au fost alături de NOI cu un gând bun sau o vorbă bună și celor care au crezut în NOI până la final! Le doresc multă sănătate tuturor și Sărbători fericite!
• Valentina Ardean-Elisei: Le mul­țumim tuturor pentru susținere și pentru că au avut încredere în noi. Le urez sărbători fericite alături de cei dragi!
• Adriana Nechita: Le mulțumim tuturor românilor care iubesc acest sport și care ne-au susținut pe întreaga durată a Campionatului Mondial. Le-am dăruit încă un motiv de bucurie în prag de sărbători.
• Gabriella Szucs: Mulțumim din inimă suporterilor, familiei. Încurajarea, lacrimile și zâmbetele voastre înseamnă tot timpul pentru noi un om în plus pe teren și le mulțumim cu o medalie minunată.
• Patricia Vizitiu: Sunt mândră de ei. Au venit la Campionatul Mondial poate și pe cheltuiala lor personală. Mă bucur din tot sufletul că au fost în număr mare și ne-au susținut tot timpul. Le mulțumesc și sperăm din tot sufletul să îi fi făcut fericiți. Le mulțumesc din toată inima. Datorită lor la Campionatul Mondial m-am simțit ca și cum aș fi fost cu familia.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA