AcasăEvenimentVIDEO – 2013, vine cu surprize. Vezi aici ce amenzi vor primi...

VIDEO – 2013, vine cu surprize. Vezi aici ce amenzi vor primi biciclistii sau soferii! Viza medicala obligatorie si la preschimbarea permisului auto

spot_img

DISTRIBUIȚI

Din 2013, şoferii vor avea numai surprize. Iar multe dintre ele nu tocmai plăcute. Taxa de prima vânzare auto, suspendată de fostul Guvern doar până la începutul anului viitor, va fi din nou obligatorie începand cu 1 ianuarie, Executivul va lua o decizie în şedinţa din 4 ianuarie, însă cel mai probabil ea se va numi taxă de mediu, şi va fi stabilită în funcţie de nivelul de poluare.

Pe de altă parte, cei care visează să conducă un scuter, indiferent de capacitatea cilindrică, va trebui să obţină şi un permis pentru asta. Chiar dacă nu au nevoie de permis şi bicicliştii va trebui să respecte legislaţia rutieră. Astfel, dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulaţiei bicicletelor, bicicliştii vor circula numai pe pista respectivă, în caz contrar pot fi amendaţi cu 6 pană la 8 puncte de amendă.

Cei care au deja un permis şi trebuie să-l preschimbe vor avea surprize din 2013. Dacă până acum îţi preschimbai permisul înainte să expire, nu aveai nevoie de viza medicală, de acum încolo însă, indiferent de condiţiile în care solicitaţi un nou permis, este obligatoriu consultul medical. De asemenea, potrivit reglementărilor, apar modificări şi în ceea ce priveşte prelungirea valabilităţii permiselor de conducere. Astfel, pentru categoriile destinate şoferilor profesionişti, perioada de valabilitate va fi de cinci ani, iar pentru şoferii amatori va fi de zece ani. Până acum, valabilitatea era de zece ani pentru toţi posesorii de permis de conducere.

Veştile proste pentru şoferi nu se opresc aici. Mai exact, din ianuarie 2013 se scumpeşte şi asigurarea obligatorie pentru maşini, iar majorările sunt în unele cazuri şi de 30%.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA