AcasăMARAMURESUL ISTORICBANUL PUBLIC, BINE FURAT DE LIBERALI - Cum l-a plătit ilegal primarul...

BANUL PUBLIC, BINE FURAT DE LIBERALI – Cum l-a plătit ilegal primarul Ovidiu Nemeș pe prietenul său Țâgârlaș

spot_img

DISTRIBUIȚI

Contractul de asistență juridică încheiat de către primarul municipiului Sighetu Marmației, Ovidiu Gheorghe Nemeș, și avocatul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, totodată mare ștab în PNL Maramureș, a ieșit la iveală. Primarul municipiului a încheiat încă un contract cu același avocat, efectuând cel puțin două plăți către cabinetul de avocatură.Toate acestea, deși legea interzice expres încheierea de astfel de contracte de către primării sau alte instituții publice. Pentru acest motiv, Ovidiu Nemeș a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în dosarul Avocații în vara anului 2014 pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, infracțiune asimilată faptelor de corupție.

În data de 17 iulie a.c. la Tribunalul Maramureș a fost înregistrat dosarul cu numărul 3828/100/2014, în care primarul municipiului Sighetu Marmației, Ovidiu Nemeș, alături de directorul economic din primărie, Ioan Bărbuș, au fost trimiși în judecată de către DNA pentru abuz în serviciu.

Decizia DNA de a-l trimite în judecată pe Nemeș vine ca urmare a faptului că acesta, cu complicitatea co-inculpatului Bărbuș, a dispus virarea unor sume de bani din bugetul local  către anumiți avocați din Baia Mare pentru ca aceștia să reprezinte primăria în diverse procese, cele mai multe dintre ele inutile sau pierdute deja.

Inculpatul Ovidiu Nemeș a dispus efectuarea plăților deși legea interzice expres acest lucru. OUG 26 / 2012 la art. 1 alin (1) interzice angajarea de avocați de către autoritățile publice în condițiile în care există jurist în cadrul instituției. Prin excepție, alin (2) al aceleași Ordonanțe permite angajarea de avocați doar în cazuri speciale și doar cu acordul prealabil al Consiliului local.

imagesDin documentele puse la dispoziția noastră de către surse apropiate lui Ovidiu Nemeș, din cadrul primăriei, care doresc (evident) să rămâne anonime, rezultă că acesta a încheiat contractul nr. 46 / 04.04.2013 între Municipiul Sighet și Cabinetul individual de avocat Niculescu Țâgârlaș Cristian (vezi facsimil). Avocatul se angaja ca pentru suma de 2.000 lei + TVA să formuleze și să înregistreze o întâmpinare în dosarul nr. 2985/100/2012, prin care primarul a atacat decizia Curții de Conturi a României, în care Ovidiu Nemeș a fost găsit vinovat de crearea unui prejudiciu de peste 700.000 lei în Dosarul Parcometrele.

Cu alte cuvinte, Ovidiu Nemeș a angajat un avocat prin care a încercat să anuleze decizia Curții de Conturi, și totodată să iasă nevinovat din acest dosar. Nu cunoaștem prețurile practicate de către avocatul Țâgârlaș pentru serviciile pe care le prestează, însă suma de 2.480 lei doar pentru a formula și înregistra o întâmpinare, adică o simplă hârtie, ni se pare cam exagerată. Ca să nu o numim nesimțită de-a binelea.

Demersul primarului prin avocatul Cristian Niculescu Țâgârlaș, a fost superfluu, Curtea de Apel Cluj respingându-le acțiunea, Decizia Curții de Conturi rămânând ca fiind valabilă definitiv.

Ovidiu Nemeș mai încheie un contract cu același avocat liberal pentru a reprezenta primăria  în procesul intentat de către fostul manager al Spitalului Municipal Sighetu Marmației, dr. Vasile Ștefanca, care a contestat decizia primarului, din vara anului 2012, de a-l revoca din funcția deținută. Pentru acest contract de asistență juridică încheiat cu încălcarea legii de către Ovidiu Nemeș, avocatul Țâgârlaș a încasat frumoasa sumă de 10.000 lei + TVA, adică 12.400 lei.

Serviciile avocatului Țâgârlaș s-au dovedit și de data asta inutile, primăria pierzând procesul cu doctorul Ștefanca, instanța arătând că destituirea acestuia din funcția de manager al spitalului a fost un abuz săvârșit de către Ovidiu Nemeș. Așa că primăria a suferit un prejudiciu de peste 100.000 lei din cauza lui Ovidiu Nemeș care l-a vrut neapărat în funcția de manager al Spitalului Municipal pe prietenul său apropiat, Alexandru Oros, deși nu îl recomanda nimic pentru această funcție.

Ba, mai mult, pe lângă prejudiciul în sumă de 100.000 lei creat de către Ovidiu Nemeș bugetului local, acesta a mai tocat încă aproape 25.000 lei pentru a-și plăti un alt prieten și apropiat politic, avocatul Cristian Niculescu Țâgârlaș, pentru servicii ce s-au dovedit a fi total inutile.

Dosarele Parcomtrele și Avocații, în care primarul inculpat Ovidiu Nemeș a fost trimis în judecată de către DNA sunt pe rolul Tribunalului Maramureș. Până acum au fost mai multe termene de judecată, dar și numeroase amânări, inculpații apelând la tot felul de tertipuri pentru a amâna pronunțarea sentințelor. Dar, oricâte amânări ar mai fi, până la urmă tot se vor finaliza procesele, că altfel nu se poate. (sighet247.ro)

timthumbtimthumb (1)timthumb (2)timthumb (3)timthumb (4)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA