AcasăActualitateSocialVirgil Măgureanu conduce încă SRI? Zece similitudini dintre Piaţa Universităţii 1990 şi...

Virgil Măgureanu conduce încă SRI? Zece similitudini dintre Piaţa Universităţii 1990 şi 2012

spot_img

DISTRIBUIȚI

 1.

1990: manifestanţii din Piaţa Universităţii sunt etichetaţi ca fiind „golani” de către vârfurile Puterii.

2012: manifestanţii din Piaţa Universităţii sunt făcuţi „viermi” şi ciumpalaci” de exponenţi Puterii.

2.

1990: forţele de ordine anunţă că asupra unor manifestanţi (dar şi la sediul partidelor politice) s-au găsit numeroase arme albe, de foc sau artizanale. Nu se prezintă însă nici un manifestant care să fi fost prin cu vreo armă.

2012: jandarmeria prezintă o „expoziţie” cu un adevărat arsenal „recoltat” de la manifestanţi. nu sunt însă prezentaţi şi „proprietarii” armelor.

3.

1990: ziarul Adevărul (ex. Scânteia) citează un miner care declară că Radu Câmpeanu (PNL) şi Ion Raţiu (PNŢcd) mituiesc cu dolari manifestanţii ca să rămână în piaţă.

2012: Evenimentul Zilei citează un taximetrist care susţine că la Otopeni liderii PNL pătesc câte 50 de euro pentru fiecare participant la mitingul USL.

4.

1990: un autobuz al MAI este incendiat şi vina cade pe manifestanţi, fără să existe vreo dovadă; ulterior s-a descoperit că a fost incendiat de serviciile secrete.

2012: un autoturism al unui comerciant este făcut scrum la 500 de metri de perimetrul manifestaţiei; şi acum vina cade pe manifestanţi fără să existe vreo dovadă.

5.

1990: minerii şi forţele de ordine declară presei că au fost depistaţi manifestanţi având droguri asupra lor. Nu este prezentat nici un „drogat”.

2012: jandarmeria oferă televiziunilor, zilnic informaţii privind reţinerea unor manifestanţi găsiţi cu droguri asupra lor. Nu se dă nici un nume.

6.

1990: TVR (post aservit puterii) prezintă gros-planuri şi declaraţii de la persoane aflate la marginea societăţii aciuite prin Piaţa Universităţii.

2012: televiziunile din siajul puterii, dar şi una neafiliată nu ratează pe foarte puţinii cocalari sau ciudaţi din piaţă şi le bagă microfonul în gură pentru declaraţii „la cald”.

7.

1990: un fruntaş ţărănist este agresat de un grup de manifestanţi, care clamează „nu suntem partide”.

2012: fruntaşul PNL Ludovic Orban este agresat de un grup de manifestanţi care a lansat lozinca PDL=USL=mizerie, adică echivalentul agresorilor din 1990.

8.

1990: pe fondul violenţelor şi ciocnirilor dintre manifestanţii diversionişti şi forţele de ordine, sunt loviţi, băgaţi în dube şi duşi la poliţie manifestanţi paşnici, fără vreo legătură cu incidentele.

2012: în urma altercaţiilor dintre manifestanţii tulburenţi (ultraşi şi anarhişti), sunt luaţi în bastoane şi duşi cu duba la poliţie numeroşi manifestanţi paşnici sau simpli trecători.

9.

1990: agitatorii şi diversioniştii din Piaţa Universităţii deteriorează staţii ITB şi incendiază mobilier stradal. Presa servilă Puterii acuză în masă pe manifestanţii paşnici şi Opoziţia.

2012: un grup de 20 de tineri fac nestingheriţi ravagii în Piaţa Unirii, Evenimentul zilei titrează: „Opoziţia şi ultraşii tranformă protestele în violenţe”.

10.

1990: presa de opoziţie publică aproape zilnic agenţi ai SRI sau foşti securişti infiltraţi printre manifestanţi.

2012: Antena 3 prezintă instantanee cu şefi ai jandarmilor, în civil, amestecaţi cu manifestanţii, iar două ziare independente scriu despre SRI-işti disimulaţi în manifestanţi.

Lucian Gheorghiu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA