Acasăsinucidere maramuresFRUMUSETE - 5 fructe de toamnă care-ţi păstrează frumuseţea!

FRUMUSETE – 5 fructe de toamnă care-ţi păstrează frumuseţea!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Iar dacă ne gândim şi la porţia de frumuseţe, atunci fructele toamnei trebuie să devină cele mai bune prietene ale unei femei.

Merele

Cu siguranţă merele fac parte din rutina ta alimentară. De cele mai multe ori le mănânci pentru gustul lor bun. Dar ştiai că merele reduc foarte mult colesterolul, previn bolile cardiovasculare şi încetinesc dezvoltarea cancerului de ficat şi colon? De asemenea, merele conţin potasiu, având astfel un efect benefic asupra presiunii arteriale, cresc imunitatea (prin aportul de vitamina C), reduc astenia de toamnă şi insomniile.
Şi pentru că merele nu au decât 80 de calorii, sunt perfecte în curele de slăbire. Ba mai mult, aceste fructe conţin pectină, o fibră care-ţi dă senzaţia de sațietate. Merele contribuie și la menținerea stabilă a glicemiei, motiv pentru care sunt ideale ca gustare între mese. Conținutul foarte scăzut de sodiu din mere poate preveni și retenția de apă.
Pentru tenul tău, merele sunt adevărate minuni. Conţin alfa-hidroxi acizi care contribuie la împrospătarea epidermei şi au efect exfoliant, dar şi pectină, care conferă fermitate şi elasticitate pielii.
Rade un măr crud şi aplică-l pe faţă. Lasă-l să acţioneze 10-20 de minute, apoi căteşte faţa cu apă. Astfel, ajuţi la estomparea ridurilor fine.
Dacă ai ochii umflaţi, dă un măr prin răzătoare, amestecă-l cu un cartof ras, apoi îmbibă două dischete demachiante cu acest amestec. Aplică-le pe ochi şi lasă să acţioneze 10-15 minute şi clăteşte.

Strugurii

Strugurii sunt cele mai căutate fructe în această perioadă. Bogaţi în vitamina C, cu un puternic efect antioxidant, strugurii previn apariţia ridurilor şi protejează celulele organismului de efectele nocive ale radicalilor liberi. Un masaj cu must, de două ori pe săptămână, cu un timp de acţionare de 10 minute, este perfect pentru tenul tău.
Substanţele active din struguri stimulează şi producţia de colagen şi elastină. De aceea au efecte spectaculoase asupra tenului obosit şi confera pielii un aspect tânăr.
Strugurii stimulează refacerea celulară şi decongestionează ţesuturile pielii.
De asemenea, uleiul extras din seminţele strugurilor este extrem de hidratant. Foloseşte-l pentru coatele, călcâiele şi alte zone uscate. Tot uleiul de struguri este util în tratarea arsurilor solare şi poate fi folosit şi ca loţiune de protecţie solară.

Perele

Perele sunt o sursă excelentă de antioxidanţi pentru organism şi au un rol hrănitor şi revitalizant pentru ten. Dacă ai tenul obosit, o mască de pere te ajută: dă o pară prin răzătoare sau aplică, pur şi simplu, câteva felii pe faţă şi lasă-le să acţioneze 20 de minute, după care clăteşti faţa cu apă.
Dacă vrei ca tenul tău se strălucească de sănătate ai nevoie de o pară. Cojeşte o pară bine coaptă şi paseaz-o bine. Adaugă o linguriţă cu miere şi una cu smântână. Amestecă toate ingredientele până se face o pastă omogenă şi apoi aplică pe faţă pentru 15 minute până se usucă.

Gutuile

Pline de vitamine, gutuile au efect antistres şi antioxidant, ajută la pierderea de kilograme în plus şi te menţin sănătoasă.
Pentru tenul gras sunt mai mult decât potrivite: dai prin răzătoarea fină o gutuie decojită, adaugi puţină pudră de talc şi amesteci până se formează o pastă, pe care o aplici pe gât şi faţă şi o laşi să acţioneze un sfert de oră, după care clăteşti cu apă călduţă şi la final cu apă minerală.

Fructele de pădure
Ştiai că fructele de pădure conţin o cantitate foarte mare de antioxidanţi, vitamina C şi E? Tocmai de aceea, nu ar trebui să-ţi lipsească din dietă, dar şi din ritualul de îngrijire.
Pentru tenul gras, prepară-ţi o mască din două linguri de zmeură făcută pastă, trei-patru linguri de fragi şi o lingură de iaurt. Amestecă bine, până se omogenizează, apoi aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze 15 minute. Acestă mască, folosită de două ori pe săptămână, redă elasticitatea pielii şi reduce aspectul gras al tenului.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA