AcasăslolvaciaBIBLIOTECA VIE – Proiect derulat de Penitenciarul Baia Mare în colaborare cu...

BIBLIOTECA VIE – Proiect derulat de Penitenciarul Baia Mare în colaborare cu Biblioteca Județeană „Petre Dulfu

spot_img

DISTRIBUIȚI

BIBLIOTECA VIE. La Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, marți, 28 iunie, începând cu ora 10.00, se derulează proiectul „Biblioteca Vie”, activitate inedită în care cărţile sunt chiar angajaţi ai unităţii şi persoane custodiate. Manifestarea este organizată de Penitenciarul Baia Mare, la iniţiativa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi se desfăşoară la nivel naţional, în toate unităţile penitenciare, la aceeaşi dată.
Scopul manifestării vizează combaterea stereotipurilor şi prejudecăţilor despre mediul de detenţie, personalul de penitenciare şi persoanele aflate în detenţie, precum şi stimularea comunicării şi diminuarea distanţei sociale dintre sistemul penitenciar şi comunitate, prin implicarea persoanelor din penitenciar în activităţi legate de viaţa socială a comunităţii, în spaţii neconvenţionale.

„Biblioteca Vie” funcţionează ca o bibliotecă obişnuită, la care oamenii vin, împrumută, întreabă şi descoperă capitole de viaţă ale oamenilor-cărţi, având astfel oportunitatea de a primi în mod direct informaţii despre penitenciar, despre experienţe de muncă şi viaţă din interior.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA