AcasăEvenimentSCLAVIE MODERNĂ ȘI BĂTĂI CU NEMILUITA - Cazul morții suspecte al unui...

SCLAVIE MODERNĂ ȘI BĂTĂI CU NEMILUITA – Cazul morții suspecte al unui cioban din Șomcuta Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

SCLAVIE MODERNĂ Florin Marchiș a fost, din 2011, cioban pentru Vasile Buhaiu, un cunoscut crescător de oi din Șomcuta Mare, județul Maramureș.

Bărbatul le-a spus fratelui și prietenilor că e bătut și că nu e lăsat să plece de la stână pentru că și-a cerut banii. În 2016, poliția a anchetat cazul de abuz și bătaie și l-a închis. În decembrie 2018, bărbatul de 42 de ani este găsit mort în bucătăria din curtea patronului său. Din nou, dosarul e clasat și cauza oficială a decesului rămâne stop cardiac, scrie Libertatea.ro.

Fratele lui Florin, Marin Marchiș, trăiește în Spania de peste 20 de ani. El contestă închiderea dosarului morții fratelui său. După ce, în noiembrie 2008, garsoniera din Baia Mare unde trăia ciobanul Florin Marchiș împreună cu mama sa a fost distrusă de foc, Marin, fratele acestuia, a decis că este timpul pentru o schimbare majoră. Așa că a vândut garsoniera înnegrită de fum și și-a adus mama și fratele să trăiască cu el în Spania. Mama urma să aibă grijă de copii, iar cei doi frați urmau să muncească cot la cot. Florin însă a avut probleme mari de adaptare. Ducea după el o dependență care-l supunea unor mari încercări: alcoolul. Florin avea de mult timp probleme cu băutura. Fiind sub supravegherea constantă a familiei, nu reușea să bea, iar asta, în amintește fratele, îl frustra enorm. Florin a stat un an și ceva în Spania. Într-o zi din iarna lui 2010 nu a mai fost de găsit.

Mai apoi, Marin a aflat că fratele său a plecat înapoi în România, ca să fie cioban pentru Vasile Buhaiu, un cunoscut crescător de oi din Șomcuta Mare, Maramureș. Viața de cioban a lui Florin Timp de patru ani, relația dintre cei doi frați a fost una rece și nu și-au vorbit. Marin spune că era încă supărat că fratele lui a fugit fără veste din sânul familiei.

Marin spune că totul a început în 2015, după peste patru ani de trudă la stână, când Florin a încercat să își ceară banii cuveniți pentru munca sa. De aici lucrurile au luat o turnură pe care nimeni n-a putut s-o anticipeze. Potrivit lui Marin, Florin a realizat că șeful turmei îl considera proprietatea lui. De atunci, povestește Marin, au început bătăile și amenințările din partea patronului. Tot aceasta e și perioada în care Buhaiu îi sechestra ciobanului telefonul mobil pentru câteva zile, îi ștergea contactele și abia apoi i-l înapoia.

Citește continuarea articolului, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA