AcasăAdministrațieRUPERE DE NORI ÎN MARAMUREȘ – Inundațiile au făcut prăpăd la Desești....

RUPERE DE NORI ÎN MARAMUREȘ – Inundațiile au făcut prăpăd la Desești. Șuvoaiele au ajuns până pe DN 18 iar 10 gospodării au fost inundate

spot_img

DISTRIBUIȚI

RUPERE DE NORI ÎN MARAMUREȘ  Avertizările emise de meteorologi și hidrologi ieri, 6 iulie, pentru județul Maramureș, au pregătit autoritățile județene pentru ce e mai rău. În localitatea Desești am avut parte ieri de o adevărată rupere de nori. Ploile abundente au format torenți de pe versanți iar șuvoaiele de apă au măturat tot ce au prins în cale.

Într-un timp extrem de scurt, Drumul Național 18, pe raza localității Desești, era acoperit de ape iar 10 gospodării au fost inundate. Pompierii maramureșeni au intervenit de urgență.

„Pe raza unității administrativ teritoriale au căzut într-un interval scurt precipitații abundente (rupere de nori). Cantitățile de apă cumulate au condus la formarea de torenți de pe versanți. Acestea au transportat aluviuni (material lemnos, vegetație și noroi), care au colmatat podețe. Șuvoaiele de apă s-au revărsat pe drumul național și au inundat 10 curți gospodărești și anexe. Pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele periculoase au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Desești și angajați de la societatea comercială care execută lucrări pe DN 18″, a menționat președintele CJSU, prefectul Vasile Moldovan.

Autoritățile locale vor transmite raportul operativ cu privire la pagubele produse de inundații, care va fi transmis la Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în comunicatul CJSU Maramureș.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA