AcasăMARAMURESUL ISTORICTop zece alimente care te scapă de boli!

Top zece alimente care te scapă de boli!

spot_img

DISTRIBUIȚI

De fiecare dată când te doare ceva dai fuga la farmacie? Nu e tocmai un obicei bun. De ce? Pentru că poţi apela mai întâi de toate la un tratament naturist. Remediul îl poţi găsi chiar în bucătăria ta ceea ce face ca drumul să fie mult mai scurt. Noi ţi-am pregătit astăzi o listă cu 10 alimente care tratează cu succes diferite dureri comune. Încearcă-le atunci când e nevoie!
1. Somonul
Poate cea mai lăudată carne de peşte. Carnea de somon este bogată în omega-3 şi ajută la prevenirea bolilor de inimă. Mai mult decât atât, el s-a dovedit a fi foarte eficient şi în tratarea durerilor de articulaţii.
2. Cireşele
Nu ştii ce să mănânci după ce ai venit de la sala de antrenament? Răspunsul vine foarte rapid: cireşe! Aceste micuţe minuni au proprietăţi anti-inflamatorii şi conţin foarte mulţi antioxidanţi. Astfel, ele reuşesc să calmeze şi cele mai agasante spasme musculare.
3. Uleiul de măsline
Poate fi folosit în numeroase modalităţi, dar cel mai eficient este în starea lui naturală, adăugat în salată sau deasupra legumelor. Uleiul de măsline are proprietatea de a trata inflamaţiile.
4. Ghimbirul
Nu putem să-l lăsăm nici pe el deoparte. Dacă până acum ştiam despre el că tratează răcelile şi durerile de stomac, recent s-a descoperit că ghimbirul este un aliat bun şi în lupta contra febrei musculare.
5. Cucurma
Cucurma sau turmericul, aşa cum mai este el cunoscut, este un condiment de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul. El are proprietatea de a calma arsurile stomacale şi de a îmbunătăţi digestia. Folosiţi-l cu încredere la condimentarea mâncărurilor.
6. Cimbrul
Ideal pentru a da gust mâncării, dar şi pentru a trata infecţiile respiratorii. O linguriţă din acest condiment minunat este de ajuns pentru a face o cană de ceai care să trateze durerile de sinusuri.
7. Uleiul de mentă
Se întâmplă uneori să fim înţepaţi de ţânţari, pâianjeni mici sau chiar albine. Pentru a scăpa de acea senzaţie de mâncărime, dar şi de durerea în sine, aplicaţi direct pe umflătură două-trei picături de ulei de mentă şi lăsaţi-l să-şi facă efectul fără să acoperiţi locul afectat.
8. Ingredientele naturale care alungă răceala
Adaugă într-un ibric cu apă clocotită o linguriţă sau două de ghimbir ras, o felie de lamâie, un sfert de baton de scorţişoară, o linguriţă de seminţe de coriandru şi 3-4 căţei de usturoi. Lasă totul la infuzat pentru 10-15 minute şi apoi strecoară ce ai obţinut. Bea 2-3 căni pe zi din acest ceai pentru a scăpa de răceală şi frisoane.
9. Usturoiul
Te-au durut vreodată dinţii de ai simţit că înnebuneşti? Dacă da, data viitoare când mai ai astfel de dureri, foloseşte un căţel de usturoi curăţat şi tăiat pe jumătate pentru a masa locul afectat.
10. Rozmarinul
Rozmarinul este perfect pentru asezonarea cărnii, dar şi pentru tratarea migrenelor. Nu te aşteptai la asta, nu? Ei bine, află că această plantă are proprietatea de a ajuta la dilatarea vaselor de sânge. Foloseşte o linguriţă de rozmarin la 250 ml pentru a face un ceai pe care să-l bei de 2-3 ori pe zi atunci când ai dureri de cap.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA