AcasăLIFETOP 5 – Cele mai misterioase orașe „fantomă” din lume (FOTO)

TOP 5 – Cele mai misterioase orașe „fantomă” din lume (FOTO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

TOP 5  Oamenii spun adesea că un oraș este definit de locuitorii săi, dar ce se întâmplă atunci când scoți toți oamenii din oraș? Citybase Apartments a realizat un infographic împreună cu Digitaloft care cercetează orașele abandonate din întreaga lume, potrivit Businessinsider.com.

Graficul include o scurtă biografie pentru fiecare locţie, incluzând motivul din spatele pustietăţii ei.

  1. Varosha, Cipru, obişnuia să fie una dintre destinaţiile preferate de vacanţă ale starurilor ca Brigitte Bardot sau Elizabeth Taylor în anii 1960. Dar când turcii au invadat oraşul în anul 1974, turiştii şi civilii din Varosha au fost obligaţi să plece. Mulţi locuitori au presupus că se vor putea întoarce acasă în cele din urmă. Cu toate acestea, oraşul rămâne sub controlul turcilor, iar intrarea în oraş este interzisă.

2. Populaţia din Döllersheima fost, de asemenea, forţată să părăsească oraşul din cauza războiului. Locuitorii statului austriac au evacuat şi şi-au abandonat casele sub ordinele lui Hitler în anul 1938. Dictatorul intenţiona să înlocuiască Döllersheim cu un teren de formare a forţelor armate, în ciuda faptului că familia tatălui său avea o istorie îndelungată în municipiul austriac – iar bunica sa rămâne îngropată acolo.

3. Oraşul fantomă din comuna Cracodin sudul Italiei este un platou popular folosit pentru scenele din „Quantum of Solace” şi „The Passion of the Christ.” Cu toate acestea, istoria acestei locaţii de filmare nu este la fel de plină de farmec. Craco – care se află chiar în interiorul călcâiului „cizmei” italiene – a fost abandonat de locuitori după ce a fost distrus în mod repetat de dezastre naturale, inclusiv alunecări de teren şi inundaţii.

4. Satul Kayaköy la fel de uimitor, din Turcia, a fost odată o comunitate înfloritoare de peste 2000 de rezidenţi greci. Cu toate acestea, locuitorii au trebuit să-şi abandoneze locuinţa în 1923, în timpul războiului greco-turc. Locuitorii greci nu au avut niciodată voie să se întoarcă în sat datorită schimbului de populaţie care a avut loc între cele două ţări. Drept urmare, satul este părăsit de aprope 100 de ani.

5. Satul britanic Copehill Downseamănă cu multe localităţi suburbane din întreaga ţară, cu grădini şi căi de acces bune. Dar, dacă cercetezi mai atent locul vei observa că oraşul arată mai mult ca o bombă, decât ca o suburbie. Copehill Down în Wiltshire este o unitate de formare a Ministerului Apărării special construită pentru a semăna unui sat bavarez şi nu a fost niciodată populată.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA