AcasăLIFETE-AI PREGĂTIT? - Semnul care îţi prevesteşte moartea

TE-AI PREGĂTIT? – Semnul care îţi prevesteşte moartea

spot_img

DISTRIBUIȚI

TE-AI PREGĂTIT? O echipă de cercetători din Chicago a realizat un studiu la care au fost centralizate date referitoare la moartea mai multor persoane.

Scopul medicilor a fost descoperirea unui semn care să prevestească moartea oamenilor.

TE-AI PREGĂTIT? Potrivit ultimelor cercetări în domeniu, apariția unei disfuncții la nivelul mirosului prevestește sfârșitul persoanei afectate

O echipă de cercetători din Chicago au realizat un studiu la care au fost centralizate date referitoare la moartea mai multor persoane. Scopul medicilor a fost descoperirea unui semn care să prevestească moartea oamenilor.

După o analiză amănunțită, aceștia au ajuns la concluzia, că cei mai mulți dintre cei care au fost studiați au reclamat o disfuncționalitate la nivelul simțului olfactiv. Cu alte cuvinte, aceștia nu mai puteau mirosi. Potrivit dcnews.ro, în perioada 2005-2006, au fost monitorizate, 3.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 57 şi 85 de ani, cărora li s-a cerut să miroase mentă, pește, portocale, trandafiri şi piele. Dintre acestea, peste un sfert (39%) nu au reușit să distingă mirosurile, iar în următorii cinci ani, 12,5% dintre participanţi muriseră.

Moartea (în latină mortem) reprezintă încetarea proceselor vitale la nivelul ţesuturilor şi organelor, stare în care sistemul nervos central prezintă leziuni ireversibile şi reanimarea nu mai este posibilă, astfel că survine decesul, ca sfârşit al vieţii, sau încetarea tuturor funcţiilor vitale. Când respiraţia, bătăile inimii şi activitatea cerebrală se opresc, forţa de viaţă încetează treptat să mai acţioneze în celulele corpului. Moartea este opusul vieţii.

Moartea clinică, denumită şi „moarte relativă”, este prima fază a decesului, constând în încetarea activităţii cardiace şi a respiraţiei, o stare în care reanimarea este uneori posibilă.

O stare patologică a unui bolnav caracterizată printr-un somn adânc şi lung, în timpul căruia funcţiile vitale par să fie suspendate şi pulsul şi respiraţia devin abia perceptibile, se numeşte letargie sau „moarte aparentă”.

Alte stări care pot precede morţii se numesc agonie şi comă.
Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA